TV: Vred christianit til konservativ: Stop den cykelsti

Ekstra Bladet fik en konservativ politiker og en kritisk christianit, til at diskutere den stærkt omtalte cykelrute der skal gå gennem Christiania

Den er blevet skældt ud, diskuteret og udskudt i årevis. Men på trods af enorm modstand fra christianitter, bliver Danmarks mest forsinkede cykelsti snart en realitet.

Ruten går direkte gennem Christiania, og er blevet forbandet langt væk af beboerne. De mener, det vil knuse idyllen og skabe farlige situationer, når flere tusinde københavnere fræser igennem fristadens naturskønne landskaber på deres cykel.

Se også: Christiania raser over cykelsti

Men et flertal blandt politikerne i Københavns Borgerrepræsentation har for nyligt vedtaget, at arbejdet med cykelruten skal fortsætte - dog i en begrænset udgave, hvor der kun bliver etableret asfalt hen til Christiania, der dermed beholder deres allerede eksisterende sti.

Ekstra Bladet satte en af de kritiske christianitter overfor en af politikerne fra rådhuset - nemlig konservative Jakob Næsager, der helst havde set, at ruten blev asfalteret og belyst som en almindelig cykelsti.

Se tv-klippet over artiklen og stem - hvem er du mest enig med?

Se også: Christiania på barrikaderne: Kommune vil fjerne Kirstens brændeskur

Der har været historier i flere medier om, at der skulle være fremsat dødstrusler mod byggefirmaet, der arbejder med cykelstien. Dette afviser Christianias Kulturforening dog. Der har højest været begået hærværk af ukendte gerningsmænd mod en entreprænørmaskine, lyder det i en pressemeddelelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer