Varm weekend i vente

I morgen vil der falde regn - og tordenbyger i den sydvestlige halvdel af landet, men weekenden ser ud til at blive varm

Frederikke Vedel og Charlotte Askjær Nielsen nød sidste år solen i HC Ørstedsparken. Nu varmer det danske forår op igen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Frederikke Vedel og Charlotte Askjær Nielsen nød sidste år solen i HC Ørstedsparken. Nu varmer det danske forår op igen. (Foto: Jakob Jørgensen)

Østenvinden, der har været medskyldig i rekordhøje pollental og snøftende danskere, fortsætter med at blæse pollen ind over landet ugen igennem, men de kommende dage bringer den også torden og regnbyger med sig.

- I morgen vil der falde regn - og tordenbyger i den sydvestlige halvdel af landet. Det vil sige Syd - Vestjylland, Fyn og Lolland-Falster. Mens det meste af Sjælland og Nord - og Østjylland får stort set tørt vejr, siger Thyge Rasmussen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Kraftige byger
Regn og tordenbygerne kan lokalt godt være kraftige, forklarer han. I morgen vil temperaturerne ligge på mellem 12 og 17 grader, og det vil selvfølgelig føles lunest, hvor solen kommer frem.

- Det bliver knap så varmt som i dag, hvor vi godt kan komme op på 20 grader nogle steder, siger Thyge Rasmussen.

Torsdag kan der mod sydvest blive et par enkelte byger, men ellers bliver det hovedsageligt tørt vejr i hele landet.

Temperaturerne vil ligge på 10-15 grader. Der kommer lige et køligere pust med østenvinden, der vil trække temperaturerne ned på torsdag.

- Når vi når fredag begynder temperaturerne at gå lidt opad igen. Med en del sol og østenvind kommer vi igen op på en 17 grader, hvor det bliver lunest. Lørdag kan det godt blive 18-19 grader, og søndag begynder det at se lidt ustadigt ud.

Fortsat høje pollental
- Igen er det den sydvestlige del af landet, der er lidt i farezonen for at få nogle byger med temperaturer på omkring 17 grader, siger Thyge Rasmussen.

Alix Rasmussen fra DMI er også meteorolog, men er specialiseret i spredning af blandt andet pollen.

- De kommende dage bliver pollentallene ikke rekordhøje, men man må forvente høje niveauer resten af ugen. Men det klinger langsomt af på fire-fem dage. Der vil stadig være en del pollen, det vil ikke være sådan, at alle birketræerne blomstrer, men det kan gå rimeligt hurtigt med, at de får blomstret af eller får spredt deres pollen, siger Alix Rasmussen.

Han forklarer, at træerne 'benytter' sig af chancen, når den er der, og den er god nu, med sol og varme.

Og så må de snøftende danskere frem med lommetørklædet, og tørre snudeskaftet.

1 af 3 De kommende dage bringer også torden og regnbyger med sig. (Foto: Polnature)
2 af 3 Men i weekenden kommer de lune temperaturer igen med temperaturer op til 18 grader. (Foto: Polnature)
3 af 3 Frederikke Vedel og Charlotte Askjær Nielsen nød sidste år solen i HC Ørstedsparken. Nu varmer det danske forår op igen. (Foto: Jakob Jørgensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer