Nu strejker de i Londons metro

Metromedarbejderne nedlægger igen arbejdet. Borgmester kalder protesterne for meningsløse

Ansatte i Londons undergrundssystem har mandag aften nedlagt arbejdet, og den 48 timer lange storstrejke ventes at skabe kaos i det travle metronet i myldretiden tirsdag og onsdag.

Medarbejderne protesterer mod planerne om at lukke alle billetkontorerne i transportsystemet, der også kaldes The Tube. De ansatte mener, at det kan koste hundredvis af arbejdspladser og true undergrundsbanens sikkerhed, lyder det.

Strejken blev en realitet, da forhandlinger mellem fagforeninger og ledelsen brød sammen tidligere mandag. Den ventes at koste Storbritanniens hovedstad millioner af pund.

Strejken skabte allerede problemer mandag aften efter Arsenals kamp mod Newcastle i Premier League, men det virkelige rejsekaos ventes først at begynde, når folk skal ud og hjem fra arbejde de kommende dage.

Der vil køre et begrænset antal tog på de fleste linjer under strejken, og der bliver lukket helt ned for trafikken på de travle strækninger Central og Piccadilly.

Londons borgmester, Boris Johnson, kalder storstrejken for "meningsløs og vanvittig".

Der er planlagt endnu en strejke fra mandag aften i næste uge, hvis der ikke bliver fundet en løsning inden da.

I februar blev undergrundsnetværket ramt af en lignende strejke, der varede i to dage. Rejsende måtte i stedet tage bussen eller almindelige tog, springe på cyklen eller gå for at komme til og fra arbejde.

London Underground er den ældste undergrundsbane i verden, og omkring tre millioner passagerer benytter sig dagligt af metronetværket. Den første underjordiske jernbane blev taget i brug i 1863.

0 kommentarer
Vis kommentarer