USA advarer om brugen af Internet Explorer

Det er browseren Internet Explorers versioner fra 6 til 11, der står åbne for hacker-angreb

En sikkerhedsbrist i Internet Explorer får USA's ministerium for intern sikkerhed til at anbefale, at man overvejer at bruge en anden browser, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det bør man gøre, indtil Microsoft har fået lukket et sikkerhedshul, som hackere har brugt til angreb.

I en anbefaling, som den amerikanske regering har udsendt mandag, hedder det, at Internet Explorer i versionerne fra 6 til 11 er sårbare, og "det kan føre til, at et berørt system bliver fuldstændig kompromitteret".

Derfor rådes brugere til at anvende en anden browser, indtil Microsoft udsender en opdatering, der gør det sikkert at bruge Internet Explorer igen, skriver ministeriets kontor for computersikkerhed, Cert.

Det var i weekenden, at der dukkede historier op om, at der var et hul i Internet Explorer, som kan bruges til hacker-angreb.

Sårbarheden kan blandt andet korrumpere den hukommelse, som browseren anvender, og derved sætte en hacker i stand til at afvikle programmer via browseren på ofrets pc.

Dermed kan uvedkommende overtage styringen af maskinen gennem ondsindet kode, skriver Computerworold.dk

Internet Explorer sidder på 55 procent af det internationale browsermarked.

Eksperter i computersikkerhed anbefaler de, der ikke allerede har gjort det, at droppe styresystemet XP på deres computere og opgradere til Windows 7 eller Windows 8.

Microsoft stoppede tidligere på måneden med at yde support til XP.

0 kommentarer
Vis kommentarer