Tornado-helvede: Mistede huset - men reddede hunden

For andet døgn i træk har tornadoer hærget flere amerikanske delstater

Constance Lambert omfavner sin hund, som hun fandt i ruinerne af hendes hjem i Tupelo. (Foto: AP)
Constance Lambert omfavner sin hund, som hun fandt i ruinerne af hendes hjem i Tupelo. (Foto: AP)

Constance Lambert, 55, mistede sit hjem, da tornadoen mandag drog hærgende gennem hendes nabolag i Tupelo, Mississippi.

Den 55-årige kvinde er alligevel lettet. Hendes elskede hund slap nemlig levende fra mødet med det voldsomme uvejr.

- Jeg var ikke hjemme, da tornadoen ramte, men jeg skyndte mig hjem til mine kæledyr. De er alle uskadte, siger hun til avisen The Commercial Appeal.

Scott og Annette Reed er nabo til Constance Lambert på Clayton Avenue.

- Da jeg kunne mærke trykket i mine ører, vidste jeg, at det var alvor, siger Scott Reed om situationen, hvor han fik gennet børnene ned i kælderen.

- Børnene lå i badeværelset i kælderen med skummadrasser over hovederne, og da et træ ramte huset, løb jeg ind til dem, siger han til lokalavisen.For andet døgn i træk har tornadoer hærget flere amerikanske delstater. Foreløbig har vejrfænomenet kostet mindst 26 mennesker livet.

I går blev hundredvis af huse og butikker i byen Tupelo ødelagt, og mindst en person mistede livet, da en tornado rasede igennem byen.

- Det var virkelig slemt. Vi prøver at hive folk fri, oplyser den lokale politimester Bart Aguirre og henviser til, at redningsfolk er ved at gennemsøge de ødelagte bygninger.

Strømmen gik i store dele af Tupelo, der har 35.000 indbyggere og er stedet, hvor rock'n'roll-kongen Elvis Presley blev født.

Se også: Vilde billeder: Brændende tornado løs i Denver

Mississippi-politikeren Giles Ward fortæller, hvordan han måtte søge ly i et badeværelse med sin kone, fire andre familiemedlemmer samt familiens 19-årige hund, da en tornado rev taget af deres ejendom.

I 30 sekunder var det utroligt. Vi har aldrig oplevet noget så forfærdeligt, siger Giles Ward til Associated Press.

De fleste af dødsfaldene på grund af det voldsomme stormsystem skete søndag. Ifølge guvernør i Arkansas, Mike Beebe, har mindst 16 personer mistet livet i delstaten.

De fleste af ofrene kommer fra den samme gade i Vilonia, der lå midt i tornadoens ødelæggende bane, der var 120 kilometer lang og knap en kilometer bred.

Mindst 100 personer blev kvæstet i delstaten.

Det Hvide Hus oplyser, at præsident Barack Obama bliver holdt orienteret om situationen og har lovet føderal nødhjælp til de berørte delstater.(Foto: AP)
(Foto: AP)


0 kommentarer
Vis kommentarer