Bonus til au pair-piger: 10.000 kr. hvis du ikke bliver gravid

Ny lov kan betyde, at filippinske kvinder vil blive gravide for at kunne blive i Danmark, frygter au pair-bureau

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ændre loven, så gravide au pair-piger ikke længere skal sendes hjem efter 30 dage. (Modelfoto: Polfoto)
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ændre loven, så gravide au pair-piger ikke længere skal sendes hjem efter 30 dage. (Modelfoto: Polfoto)

Et au pair-bureau er parat til at tilbyde filippinske kvinder en bonus på 10.000 kroner, hvis de ikke bliver gravide i de to år, de passer børn for en familie i Danmark.

Bonusordningen kommer som en reaktion på, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil standse hjemsendelser af gravide au pair-piger.

Au pair-bureauet Aupair Agency Denmark vil indføre den alternative bonusordning pr. 1. januar 2015, oplyser bureauets ejer, Lina Bale.

- Filippinske piger har meget at vinde ved at blive gravide i Danmark, hvis det betyder, at de kan blive i landet med rettigheder som andre gravide.

- Det handler om penge, og derfor laver vi en bonus, som vil være attraktiv for dem, der kun tænker på penge, siger Lina Bale til Ekstra Bladet.

Se også: Politiker: Afskaf au pair-ordningen

Hun fortæller, at det er forbundet med både omkostninger og besvær for den danske værtsfamilie, hvis au pair-pigen bliver gravid. En dansk familie investerer typisk 15.000 kroner i en au pair-pige, oplyser hun.

- Hvis Mette Frederiksen gør alvor af sit forslag, vil vi anbefale danske familier ikke at bruge filippinske au pair-piger. Det kan blive konsekvensen, siger Lina Bale, der formidler 25-30 au pair-piger til danske familier om måneden.

Se også: Kommuner til gravide elever: Bare ærgerligt!

Ifølge Information vil beskæftigelsesminister Mette Frederiksen stoppe hjemsendelsen af gravide au pair-piger efter en undersøgelse viser, at det strider imod loven.

Hidtil har gravide au pair-piger fået inddraget deres opholdstilladelse og fået besked på at forlade Danmark inden for 30 dage. Au pair-pigerne fik dermed reelt valget mellem at få en abort, rejse hjem eller gå under jorden.

Se også: FOA: Au pair piger mangler viden om prævention

Fagorganisationen FOA organiserer au pair-pigerne og har kæmpet for, at de ikke bliver forskelsbehandlet i tilfælde af graviditet.

Forbundsformand Dennis Kristensen siger, at FOA vil trække Aupair Agency Denmark i Ligebehandlingsnævnet, hvis bureauet gør alvor af bonusordningen.

- Jeg er overbevist om, at det vil være i strid med loven at forskelsbehandle folk på, om de er gravide eller ej, siger Dennis Kristensen til Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer