Nød du solen? Snart rammer kulden

Kold 1. maj: Varmegraderne halveres og vinden bliver bidende

Sommerfornemmelserne får snart en brat ende. Dette foto er taget 1. maj 2003 i Fælledparken. (Polfoto)
Sommerfornemmelserne får snart en brat ende. Dette foto er taget 1. maj 2003 i Fælledparken. (Polfoto)

Netop som mange danskere gør sig klar til 1. maj-festligheder med politiske taler og en øl i det grønne, bliver det sommeragtige vejr afløst af blæst, regn og nattefrost.

Det store temperaturfald skyldes, at vi får en masse luft ned fra det koldere nord, oplyser meteorolog Thomas Alsbirk fra Vejret.dk.

- Vi har haft meget varmt vejr den seneste tid med temperaturer på over 20 grader, men det er snart slut, siger han og forklarer, at den kolde vind kommer helt oppe fra nordpolen.

Danskerne behøver dog ikke frygte sne og vintervejr, men i nattetimerne kan tallet på termometeret kravle ned under frysepunktet.

- Der bliver dog ikke tale om hård og vedvarende frost, siger meteorologen.

Torsdagsvejret bliver koldest langs kysterne, hvor varmen bliver halveret til otte-ni grader. Det bliver dog en smule lunere inde i landet, hvor varmen når op på 10-12 grader.

- Det bliver køligt og blæsende med lokale regnbyger, siger Thomas Alsbirk og advarer udendørsfolket om den berygtede chill-faktor.

- Den kolde vind betyder, at temperaturen vil føles væsentlig koldere, cirka fire-fem grader, siger han og opfordrer folk til at tage det varme tøj på og finde et sted med læ mod den bidende kulde.

Men inden vi når til det store temperaturmæssige dyk, er der endnu en del solrige timer at se frem til.

Det gode vejr fortsætter nemlig onsdag morgen, men ud på eftermiddagen begynder den kolde luft at gøre sig gældende og et skydække trækker ind over landet fra nord.

0 kommentarer
Vis kommentarer