Så længe fortsætter Rejsekortets tumpede kortskifte-system

Skal du ændre i din tank-op-aftale på Rejsekort, skal du sætte et par dage af. Tumpe-logikken fortsætter et halvt år

Er du så uheldig, at du skal skifte dine kreditkortoplysninger til din tank-op-aftale på dit Rejsekort, kan du godt sætte flere dage af til projektet. Men der er godt nyt for de rejsende, som mener, at systemet er ualmindeligt tumpe-agtigt. Den øverste ledelse i Rejsekort fortæller nu Ekstra Bladet, at forbrugerne kun skal døjes med tumpe-logikken et halvt år mere, og så bliver det sågar også muligt at logge på med Nemid i fremtiden.

- Det ændres til årskiftes, siger Bjørn Wahlsten, direktør i Rejsekort.

Se også: Uuups: DSB-brøler varede i timevis

Ekstra Bladet har modtaget en del henvendelser fra læsere, som mildt sagt har omtalt det nuværende system som tumpe-agtigt. Ekstra Bladet bringer her guiden, så kan du selv vurdere, om du foreløbigt har tiden til at skifte konto-oplysninger på dit Rejsekort.

'Forny din tank-op-aftale:

Se også: Jamen, det er jo Titanic

1. Log ind på din selvbetjening med brugernavn og adgangskode.

2. Vælg tank-op-aftale og stop denne.

Se også: Derfor gik rejsekortet ned: Pensionister blev snydt for rabat

3. Vent minimum 24 timer og maksimum syv dage. Tag forbi en station, hvor du checker ind og derefter checker ud igen med det samme. Dette er for at registrere, at tank-op-aftalen skal stoppes.

4. Vent minimum 24 timer.

Og det fortsætter

5. Opret en ny tank-op-aftale på selvbetjeningen med dit nye betalingskort.

6. Vent minimum 24 timer og maksimum syv dage og tag igen forbi en station, hvor du checker ind og ud. Dette er for at registrere, at du har oprettet en ny tank-op-aftale med det nye betalingskort.

Leverandøren kan ikke levere

-Hvorfor går der et halvt år?

- Det er simpelthen fordi, at vores leverandør ikke kan levere det før, siger Bjørn Wahlsten.

Se også: Movia og DSB: Derfor er rejsekortet ikke godt nok

- Har I presset på?

- Ja, det har vi. Men vi kan ikke løbe fra, at vi er lidt forsinket. To af de ting, som har ramt os: at skifte kort på den her måde var ikke så kendt i 2003, da vi udbød systemet. Derfor er det en af de ændringer, der er kommet i de efterfølgende aftaler med leverandøren. I øvrigt uden omkostninger, fordi det er en del af kompensation, vi får. Nemid var heller ikke helt opfundet dengang, derfor er det også noget, som kommer nu som en del af kompensationen, siger han.

Du slipper dog ikke fuldstændigt for at skulle på stationen, når du skal ændre din tank-op-aftale i fremtiden. Ifølge direktøren ligger oplysningerne om din tank-op-aftale nemlig på kortet, hvilket er baggrunden for den omstændige løsning.

- På kortet står der, at når jeg er under 50 kroner, så skal der sættes 300 kroner ind. Det er altså kortet selv, som ligger inde med sandheden, og derfor er det, at det skal registres på kortet, når der er nye oplysninger, siger direktøren.

0 kommentarer
Vis kommentarer