Nye befolkningstal: Vi bliver stadig flere i Danmark

Mere end hver tiende af befolkningen er indvandrer eller efterkommer af indvandrere - det vil stige markant

Danskerne bliver ældre og flere, men billedet af befolkningen ændrer sig. I dag er mere end hver tiende i befolkningen generelt indvandrer eller efterkommere af indvandrere. Det fremgår af Danmarks Statistiks nye befolkningsfremskrivning.

Helt præcist er 11,1 procent af befolkningen i dag indvandrer eller efterkommere. Der er dog alderstrin, hvor indvandrere og efterkommere er langt højere. Højest er blandt de 22-årige, hvor mere end hver femte - helt nøjagtigt 22,3 procent - er indvandrer eller efterkommere.

I 2050 vil andelen af indvandrere og efterkommere generelt udgøre 17,6 procent af befolkningen.

Samtidig bliver vi ældre. For 20 år siden var der omkring 400 personer, der var over 100 år.

Ved indgangen til 2014 var der cirka 1000 personer, der var fyldt 100 år, og holder Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning stik, vil der i 2050 være 5400 personer, der har fejret 100-års fødselsdag og have fået det obligatoriske lykønskningstelegram fra kongehuset.

I dag har antallet af personer over 65 år netop rundet en million - danskere på 65 og derover udgør i dag 18 procent af befolkningen. Om 25 år vil de ældre over 65 år udgøre en fjerdedel af befolkningen.

Samlet set er vi godt 5.627.000 personer i dag, og det vil stige med 10 procent frem mod 2050. Fremgangen i befolkningsantallet vil primært blive i de største byer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, mens 41 kommuner står til en nedgang på en procent.

Det får betydning for boligmarkedet, vurderer chefanalytiker i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann.

- Det er en ganske markant udvikling på så kort en årrække, og det vil unægtelig få betydning for boligpriserne. I vinderkommunerne har boligejerne udsigt til, at antallet af interesserede boligkøbere øges, siger Lise Nytoft Bergmann i en skriftlig kommentar.

0 kommentarer
Vis kommentarer