Tæt på mæslinge-epidemi: 'Flere bliver ramt'

Flere danskere er smittet med mæslinger. Udbruddet er dog langt fra overstået endnu, og det er et alvorligt problem, mener læge

Mæslinge-udbrud fortsætter i København. 18 tilfælde (Polfoto)
Mæslinge-udbrud fortsætter i København. 18 tilfælde (Polfoto)

Mæslinger regnes for den mest ubehagelige og den farligste af de børnesygdomme, der giver udslæt. Selv om cirka 90 procent af danskerne er vaccineret mod sygdommen, er et udbrud alligevel brudt ud i Danmark.

Ekstra Bladet kunne 18. april fortælle, at tre danskere var vendt hjem fra Filippinerne med virus i kroppen og havde smittet op til 12 personer, som ikke har været vaccineret.

Smitten fortsætter dog med at brede sig i København.

- Vi har fået en del flere anmeldelser siden sidst. Nu er vi oppe på 18 smittede personer, fortæller Peter Henrik Andersen, der er afdelingslæge ved Statens Serum Institut.

Se også: Mæslinge-epidemi truer Danmark

Ifølge ham er endnu flere danskere hjemvendt fra Filippinerne med virussen, og det har medført, at mæslinge-udbruddet fortsætter.

- Det er for mange tilfælde nu. Det er tvivlsomt, om vi har set det sidste tilfælde. Det tror jeg ikke, siger Peter Henrik Andersen til Ekstra Bladet

Han forklarer, at mæslingernes udbredelse er et alvorligt problem.

- Mæslinger kan føre til lungebetændelse eller mellemørebetændelse. I værste tilfælde kan det føre til hjernebetændelse, som man kan dø af.

- Hvordan ser det ud for de smittede patienter?

- Vi ved, at de har været indlagt på hospitalet, fordi vi får data'erne derfra. Så det er et temmelig alvorligt problem, mener Peter Henrik Andersen.

Patienter kan smitte fire dage før- og fire dage efter, når de får udslæt. Derfor bliver patienterne isoleret i den periode.

Ifølge lægen skal man man blot sidde i en bus, venteværelse eller på en restaurant med én, der har mæslinger og så er man smittet, hvis man ikke er vaccineret.

Lige nu er der cirka 100.000 danskere over 18 år, der endnu ikke er vaccineret mod mæslinger. De er særdeles udsatte, hvis der kommer en mæslinge-epidemi, som i 2011, hvor over 85 personer blev smittet.

0 kommentarer
Vis kommentarer