Forstander efter læk: Sikkerheden har ikke været god nok

Forstanderen på sportsefterskolen oplyser, at der har været en brist i sikkerhedssystemet.

Forstanderen på SINE Sportsefterskole i Løgumkloster, Rene Jacobsen, mener, at sikkerhedssystemet ikke har været godt nok, efter at en elev har delt årets afgangsprøver i 10. klasse til en hel masse andre elever.

Det oplyser DR Syd.

- Vi må også kigge indad her på skolen. Vores IT-sikkerhedssystem har bare ikke været godt nok. Men det er jo mennesker vi har med at gøre, og når der er mennesker, så kan der ske fejl, siger Rene Jacobsen.

Se også: 180 elever har set afgangsprøve

Der er tale om en simpel menneskelig fejl, der er årsag til, at 10. klasses afgangsprøverne i skriftlig dansk, engelsk, matematik og tysk er blevet givet til en elev på sportefterskolen SINE i Sønderjylland.

En lærer på skolen er kommet til på uheldigvis at give en USB med prøverne til eleven.

I stedet for at oplyse om fejlen valgte eleven i stedet at dele opgaverne med andre elever. Og siden er eksamensprøverne så blevet spredt til en hel masse andre elever.

De tre af de eksamenerne er gennemført, og den sidste er skriftlig tysk, der skal afholdes i dag. Og det vil blive med de opgaver, der hele tiden har været planlagt.

Forstanderen vil nu se på, hvordan man kan forhindre det her fremover.

- Vi skal ind og have en grundig snak om vores sikkerhedssystemer. Det er klart, at det her sætter gang i nogle nye standarder i forhold til vores sikkerhedssystemer. Det er dybt ulykkeligt det her, siger Rene Jacobsen til DR Syd.

0 kommentarer
Vis kommentarer