USA til Putin: Nu rammer vi dine milliarder

Sanktioner for krisen i Ukraine skal ramme en kæmpe milliardformue, den russiske præsident Putin angiveligt har - problemet er blot at finde pengene

Sidste år tjente Putin officielt 550.000 kroner som præsident. Men han rådede samtidig over en kæmpe flåde af fly, skibe og adskillige paladser, der officielt tilhører den russiske stat. (Foto: Maxim Shipenkov/AP)
Sidste år tjente Putin officielt 550.000 kroner som præsident. Men han rådede samtidig over en kæmpe flåde af fly, skibe og adskillige paladser, der officielt tilhører den russiske stat. (Foto: Maxim Shipenkov/AP)

Find Putins milliarder - og fjern hans mulighed for at bruge dem!

Sådan lyder den plan, USA netop nu forfølger i kampen med den russiske præsident Vladimir Putin.

Se også: USA indfører nye sanktioner mod Kreml

Ifølge New York Times skjuler Putin nemlig en formue, der kan løbe op i svimlende 300 milliarder kroner - eller måske endnu mere.

Problemet er bare, at pengene - som Putin ifølge de amerikanske efterretninger har 'skummet' til sig selv via russiske energiselskaber - er meget godt skjult.

Den svenske forbindelse
Et af sporene fører helt til Skandinavien og den svenske milliardær Torbjörn Törnqvist.

Han er den største ejer i firmaet Gunvor Group Ltd, der er registreret på Cypern og indtil for kort tid siden ejet sammen med den russiske oligark Gennady Timchenko.

Se også: Han holder danske sergent fanget

Der flyder milliarder af dollars fra blandt andet oliehandel igennem Gunvor Group, som også har adresser i Singapore, Bahamas og Dubai. Og den russiske medejer Timchenko er manden, der skaber den direkte forbindelse til Putin.

Ifølge USA er det dog reelt Putin, der kontrollerer milliarder i Gunvor Group og en række af andre store energiselskaber. Men dagen før Gunvors kæmpeformue i marts stod til at blive ramt af sanktioner, valgte Timchenko at sælge hele sin ejerandel til svenske Torbjörn Törnqvist.

Se også: EU er klar med nye sanktioner mod Moskva

Indtil videre er det derfor lykkedes Putin at holde sin egen milliardformue ude af 'sanktion-saksen'. Og selv kalder han historien om den store formue for 'sladder'.

Sidste år tjente Putin officielt blot 550.000 kroner som præsident. Men han rådede samtidig over en kæmpe flåde af fly, skibe og adskillige paladser, der officielt tilhører den russiske stat.

Se også: Putin bruger milliarder på atomvåben

0 kommentarer
Vis kommentarer