Annonce:
Annonce:

Skål i EU:Connie fik også gratis øl

Bendt Bendtsen er ikke den eneste danske politiker, der scorer gratis øl

Den danske EU-kommissær Connie Hedegaard kunne ikke modstå fristelsen og fik gratis øl til EU-parlamentets øl-smagning i 2012 i Bruxelles. Her står hun  med blandt andet Bryggeriforeningens direktør Niels Hald(th med rødt slips) der var med til at sponsorere arrangementet.  Foto: The European Parliamentiary Beer Club
Den danske EU-kommissær Connie Hedegaard kunne ikke modstå fristelsen og fik gratis øl til EU-parlamentets øl-smagning i 2012 i Bruxelles. Her står hun med blandt andet Bryggeriforeningens direktør Niels Hald(th med rødt slips) der var med til at sponsorere arrangementet. Foto: The European Parliamentiary Beer Club
Annonce:
Følg Samfund

Øl smager godt. Gratis øl smager endnu bedre.

Bendt Bendtsen er ikke den eneste dansker, der er medlem af EU-parlamentets 80 mand store øl-klub. Af medlemslisten fremgår det også, at løsgængeren Anna Rosbach og Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt har en hang til gratis øl.

EP Beer Club, som klubben officielt hedder, blev dannet i 1995 og er sponsoreret af Brewers of Europe, der er en interesseorganisation for den europæiske ølindustri. Flere gange om året afholder ølklubben forskellige typer af arrangementer, hvor der naturligvis bydes på noget gratis til ganen, betalt af Brewers of Europe eller af bryggeriforeningerne i de enkelt EU-lande.

Se billederne fra EU's øl-klub

Annonce:

Det skete eksempelvis 15. maj 2012, hvor Bryggeriforeningen i Danmark sammen med Brewers of Europe var sponsor for et arrangement med smagning af dansk øl. Her kunne parlamentsmedlemmerne drikke øl ad libitum fra Carlsberg, Herslev, Indslev og Skands, mens de blev budt velkommen af aftenens vært Bendt Bendtsen, vicepræsident i ølklubben, der bl.a. i sin tale fremhævede bryggeriernes betydelige samfundsøkonomiske bidrag.

EU-pamper: Scorer gratis øl og tusindvis af bijobs-kroner

De fremmødte parlamentsmedlemmer fik også lejlighed til at skåle med selveste Natos generalsekrætær Anders Fogh Rasmussen, der var specielt inviteret til begivenheden, og på dennes bror Jørgen, der var fløjet ind som ambassadør for dansk øl. Den danske kommissær Connie Hedegaard kunne heller modstå fristelsen for gratis humle og lagde også vejen forbi Brewers of Europe mondæne lokaler i Bruxelles.

Og ifølge Olivier Hoedeman fra organisationen Corporate Europe Observatory, som overvåger lobbyisme i EU, så er der en helt klar grund til, at ølindustrien bruger tusindvis af kroner på at sponsorere gratis øl til Bendt og co.:

Annonce:

– De forventer selvfølgelig at få noget igen. De her uformelle grupper er et velkendt fænomen i EU, og i det her tilfælde bruger ølindustrien klubben som en del af deres lobbyarbejde over for politikkerne til at skabe er tæt forhold, som de på et senere tidspunkt håber at kunne udnytte, når parlamentet skal indføre regler med betydning for ølindustrien, siger Olivier Hoedeman.

Ekstra Bladet har spurgt Bendt Bendtsen om, hvordan han sikrer sig, at det ikke påvirker det politiske embede, når han modtager gratis øl fra industrien?

– Mine udvalgsposter er ikke relevante for ølindustrien. Jeg har deltaget i meget få møder i EP Beer Club. Dan Jørgensen (tidligere parlamentsmedlem, red.) og jeg talte til et arrangement, de afholdt under det danske formandskab i 2012. Jeg har formentlig nydt tre-fem øl over de seneste fem år, hvor bryggerierne har serveret smagsprøver. Det ser jeg ingen problemer med.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: