Annonce:
Annonce:

EU-pamper: Scorer gratis øl og tusindvis af bijobs-kroner

Medlem af EU-parlamentet Bendt Bendtsen er også på lønningslisten hos Danske Bank og Mærsk

De konservatives Bendt Bendtsen ses her skåle med Anders Fogh Rasmussen og hans bror Jørgen  ved et arrangement i EU-parlamentets ølklub, der er sponsoreret af ølindustrien.
De konservatives Bendt Bendtsen ses her skåle med Anders Fogh Rasmussen og hans bror Jørgen ved et arrangement i EU-parlamentets ølklub, der er sponsoreret af ølindustrien.
Annonce:
Følg Samfund

Bendt Bendtsen har skiftet ministertaburetten ud med en gylden liggestol i EU, hvor det flyder med gratis øl og tusindvis af bijobskroner ved siden af gagen som parlamentsmedlem.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at den Konservative politikker klart topper listen over de danske parlamentsmedlemmer med flest interessekonflikter, hvilket bliver mødt med hård kritik fra flere europæiske organisationer inden valget på søndag.

På den mere kulørte front er Bendt Bendtsen i dag vicepræsident i EU-parlamentets øl-klub. Den er sponsoreret af Brewers of Europe, der er interesseorganisation for bryggerier i EU’s medlemslande. Når ølklubbens medlemmer holder smagninger, så stiller Brewers of Europe eller de enkelte medlemslandes bryggeriorganisationer med øl ad libitum for at ’påvirke’ politikerne.

Lobby-firma betalte fest for De Konservative

Annonce:

Det er dog langt fra kun den gratis øl, der giver Bendt Bendtsen habilitetsproblemer, fastslår en rapport fra fire europæiske organisationer, der arbejder for at afsløre erhvervslivets lobbyvirksomhed og indflydelse på EU’s politik.

Heri fremhæves Bendt Bendtsen sammen med tre andre som værende nogle af de parlamentsmedlemmer med de største interessekonflikter.

Det skyldes, at Bendtsen ved siden af sit job til 700.000 kroner om året i parlamentet også har aflønnende poster hos blandt andet rederigiganten Lauritizen fonden, det Mærk-ejede selskab Esvagt og hos Danske Bank, der tilsammen giver ham mindst 300.000 kroner om året.

Professor: Bendt Bendtsen skulle have grebet ind

Rapporten dokumenterer også, at Bendt Bendtsen ved flere lejligheder har talt de firmaers sag, som han får penge fra. Blandt andet i 2012 da han var vært ved et møde om nye bankregler i EU, som var arrangeret af et lobbyfirma, der har Danske Bank som kunde.

- Vi mener, at der er klar dokumentation for, at Bendt Bendtsen har potentielle interessekonflikter, der kan have indflydelse på hans politiske arbejde, siger Natacha Cingotti fra Friends of the Earth Europe, en af organisationerne bag rapporten.

Annonce:

- Det strider ikke kun i mod parlamentets retningslinjer, men er også enormt skadeligt for borgernes tillid til EU, siger hun.

Bendt Bendtsen afviser anklagerne om, at han skulle have interessekonflikter:

- Nu findes der jo gode kontrolinstanser. Europa-Parlamentet har meget ambitiøse regler på området, og pressen interesserer sig jo også for den slags sager. Ingen er kommet frem med beskyldninger, der holder vand, selvom der sidder mange organisationer og arbejder med dette i Bruxelles.

Læs mere i Ekstra Bladet dag:

- Rapport: Sådan lobbyer Bendtsen for Danske Bank

- Se hvem der betaler Bendt Bendtsen

- Se hvilke danskere, der ellers er med i ølklubben

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: