Danske aktier sætter ny højderekord

Det førende danske aktieindeks C20 Cap sætter ny højderekord ved lukningen af markedet torsdag

Det danske aktieindeks C20 Cap sætter rekord, da det torsdag lukker i indeks 797.

Selvom udlandet tabte pusten, holdt de danske aktier fast, og indekset med de 20 største danske aktier lukkede i indeks 797,26, hvilket er en fremgang på 0,6 procent.

Tidligere på dagen gik det særligt godt for de førende danske aktier, som ved åbningen torsdag for første gang hoppede op over indeks 800.

En flot vækst i de største danske virksomheder sikrede den ene C20-rekord efter den anden, mener chefstrateg i PFA Pension Henrik Henriksen.

- Det skyldes ikke mindst en rigtig solid indtjeningsvækst i en række danske virksomheder, der gør det godt og vinder markedsandele. Der er mange, der har overrasket positivt med en større vækst, end det man ser på de fleste andre markeder, siger han til Ritzau Finans.

Henrik Henriksen nævner A.P. Møller - Mærsk, Pandora og Vestas som eksempler på selskaber, der har overrasket positivt, og netop de tre aktier var igen torsdag at finde blandt de mest stigende i C20.

Efter fem minutters handel strøg indekset torsdag op på indeks 800,25. En udvikling som især er båret frem af olie- og rederigiganten A.P. Møller - Mærsk, der onsdag fremlagde et stærkt kvartalsregnskab.

Markedet nyder godt af opløftende nøgletal fra Japan og Kina, hvor det går bedre end ventet. Derudover kan referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank også spille ind.

Også Jyske Bank bidrager til at løfte C20 Cap.

Banken oplyste torsdag morgen, at man styrer mod et historisk stort overskud i første halvår på omkring tre milliarder kroner før skat. Det sker som følge af sammenlægningen af BRF-Kredit.

0 kommentarer
Vis kommentarer