Storkonflikt i DR er udsat i to uger

DR er på randen af en konflikt, der kunne være gået i gang søndag. Men Forligsinstitutionen har udsat den

Så tomt kan der blive på DR's nyhedsredaktion i København, hvis lockouten bliver en realitet. (Foto: Thomas Borberg)
Så tomt kan der blive på DR's nyhedsredaktion i København, hvis lockouten bliver en realitet. (Foto: Thomas Borberg)

Allerede søndag kunne der være udbrudt strejke og lockout i DR, men nu er konflikten udsat i to uger, erfarer Fagbladet Journalisten.

DR-cheferne havde ellers varslet lockout fra 1. juni af en stribe fagforbund, herunder Dansk Journalistforbund, Dansk Magisterforening, Djøf, Ingeniørforeningen, Bibliotekarforbundet, HK og Dansk Metal.

Flere faglige organisationer - men ikke Dansk Journalistforbund - svarede igen ved at varsle strejke.

Se også: Storkonflikt kan være på vej i DR

Forligsinstitutionen, som mægler mellem parterne, har besluttet at bruge sin særlige ret til at udsætte en varslet konflikt, skriver journalisten.dk.

Se også: DR varsler lockout mod hundredvis af DJ-medlemmer

Årsagen til den potentielle konflikt er knas i forhandlingerne om nye overenskomster.

Dansk Journalistforbund har i en uge forhandlet med DR i Forligsinstitutionen, og tirsdag mødte de øvrige berørte fagforbund også op til forhandlinger.

Dansk Magisterforenings formand, Michael Larsen, der forhandler på vegne af Akademikernes Centralorganisation har forklaret, at strejkevarslet var et nødvendigt træk, når DR vælger at varsle lockout.

- Vi er sådan set ikke specielt glade for det lockout-varsel, men man er nødt til at sige: Hvis de generer os, så svarer vi igen. Problemet med en lockout er, at arbejdsgiverne kan lockoute dem, de ikke skal bruge og beholde dem, der er strengt nødvendige, sagde han til Journalisten.

0 kommentarer
Vis kommentarer