Lønfest hos Danish Crown-direktører

Danish Crowns tre direktører har fået to millioner kroner til deling i ekstra løncheck, mens medarbejderne fyres for ikke at gå ned i løn

Adm. direktør Kjeld Johannesen har grund til at smile. Mens han fyrer medarbejderne, hvis ikke de går ned i løn, så har han selv og to direktørkolleger fået to millioner ekstra til deling fra 2012 til 2013 (Foto: Mikkel Berg Pedersen)
Adm. direktør Kjeld Johannesen har grund til at smile. Mens han fyrer medarbejderne, hvis ikke de går ned i løn, så har han selv og to direktørkolleger fået to millioner ekstra til deling fra 2012 til 2013 (Foto: Mikkel Berg Pedersen)

Alt imens slagteriarbejderne på Bornholm må se deres job fordufte, fordi de ikke vil gå ned i løn, ser det anderledes ud på direktionsgangen. Her har der det seneste år været en decideret lønfest.

Således er adm. direktør Kjeld Johannesen, underdirektør Flemming N. Enevoldsen og økonomidirektør Preben Sunke steget samlet to millioner kroner i løn.

Det fremgår af virksomhedens seneste årsregnskab.

Således steg den samlede lønsum til de tre direktører fra 24 til 26 mio. kroner fra 2012 til 2013.

Samtidig skal slagteriet på Bornholm nu lukke, fordi medarbejderne ikke vil gå ned i løn. Lønfesten kommer i en periode, hvor Danish Crown har meldt fyringer ud i hobetal, og hvor ledelsen har forsøgt at få medarbejderne til at gå ned i løn for at redde arbejdspladser.

Krænker ansatte
De tre direktørers løn er ikke specificeret i regnskabet, men en gængs tommefingerregl er, at den adm. direktør snupper halvdelen af lønsummen, mens de to resterende deler den sidste halvdel. Det betyder, at Kjeld Johannesen tjener ca. 13 millioner kroner, mens Flemming N. Enevoldsen og økonomidirektør Preben Sunke tjener ca. 6,5 mio. kroner.

Lønstigningerne vækker kritik.

- Det er jo nærmest som om de får en bonus, hver gang de lukker et slagteri. Så man kan sige, at den enes død den andens brød, siger arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universtiet Flemming Ibsen.

- Når man forgylder direktørerne samtidig med, at man fyrer, så krænker det de ansatte. Det er ikke det bedste signal at sende i forhandlinger, hvor man vil øge rentabiliteten, siger han.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Danish Crown, men det har ikke været muligt.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen