Hunde forbudt i vandet: Men det kan den skide på

Din hund må ikke længere bade ved Danmarks 298 'Blå Flag'-strande, siger nyt stranddirektiv fra Friluftsrådet. Konskevenser er der ingen af, og det får vred hundeejer til at opfordre til civil ulydighed

Menneskets bedste ven er ikke længere velkommen i vandet på de danske 'Blå Flagø strande. (Foto: Jacob Ehrbabn)
Menneskets bedste ven er ikke længere velkommen i vandet på de danske 'Blå Flagø strande. (Foto: Jacob Ehrbabn)

Vi går lysere og varmere tider i møde. Derfor er det helt oplagt at pakke kurven og tage til stranden og nyde varmen.

Men det er dog ikke hele familien, der er velkomne. Menneskets bedste ven, hunden, må nemlig pænt lægge sig til rette i hundekurven og blive hjemme.

Se også: Enhedslisten vil skrotte hundeforbud

For et nyt direktiv fra Friluftsrådet strammer reglerne omkring hunde på de 298 danske strande med 'Blå Flag'.

'Det er IKKE tilladt for hunde at bade på Blå Flag strande, i perioden fra 1. maj til 15. september', står der på side 29 i det dugfriske direktiv.

Ingen konsekvenser
Det får dog ingen konsekvenser, hvis man overtræder den nye lov.

- Det er jo et direktiv, så man kan ikke straffe dem, der lader deres hunde bade. Der er heller ikke nogen til at håndhæve loven, siger Blå Flag-konsulent ved Friluftsrådet Bjarke Frandsen til Ekstra Bladet.

Se også: Hærværk mod hundeformand

En person der i den grad er faret i flint over det nye direktiv, er den passionerede hundeelsker og direktør i rejsebureauet Star Tours Stig Elling.

- Det er jo fuldstænidg vanvittigt. I alle de år der har været 'Blå Flag'-strande har hunde måtte bade. Hvis de lige nu pludselig forurener, er det et kæmpe problem, siger han til Ekstra Bladet.

Stig Elling mener, at det er gået for vidt. Han er bange for, at reglerne ved 'Blå Flag'-strande bliver strammet yderligere.

- Hvad bliver det næste. Må vores børn nu heller ikke bade nøgne på stranden. Skal de nu til at have en ble på, når de skal ud at bade. Det virker fuldstændigt absurd, fortæller rejsekongen, der ikke har tænkt sig at overholde de nye regler.

- Det er umuligt at håndhæve, og der er jo heller ingen straf for det. Man skal selvfølgelig være en god hundejer og have sin hund i snor. Men det her er gået for vidt. Jeg vil på ingen måde håndhæve det her. Jeg bor i Rågeleje om sommeren, og jeg vil da lade min hund gå med ud og bade, med mindre at folk bliver totalt tossede på mig.

Naturen er for alle
Konsulenten hos Friluftsrådet finder Stig Ellings holdning meget speciel.

- Det synes jeg er dårlig stil. Naturen skal være til for alle, og der skal være plads til alle. Har man besluttet en ny regel for naturens skyld, synes jeg, at alle skal acceptere det - også hundejerne, siger Bjarke Frandsen og udybber hvorfor, man har lavet det nye direktiv.

- Det blev konstateret sidste år ved et internationalt kontrolbesøg, at der var hunde i vandet. Der fik vi at vide, at det må der faktisk ikke være. Vi var simpelthen ikke opmærksomme på det. Derfor er vi nødt til at stramme op.

Vagthund 465 hunde har fået dødssprøjten

- Hvorfor er det nødvendigt at stramme de her regler?

- Den ene grund til det er, at verdenssundhedsorganisationen (WHO) har lavet analyser, der viser, at bakterieindholdet stiger i badevandet.

- Den anden grund er, at det som udgangspunkt ikke er lovligt at have hunde på 'Blå Flag'-strande. Man kan dispensere for den regel, og det har vi valgt at gøre. Herreløse hunde kan være et stort irritationsmoment.

- Nu må hunde ikke bade mere. Er det ikke gået for vidt?

- Vi har jo 7500 kilometer kyststrækning i Danmark. 'Blå Flags'-strandenes udtstrækning er omkring 125 kilometer, så har de jo stadig 7300 kilometer kyst, hundene kan bade fra, siger Bjarke Frandsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer