Uvejr udeblev: Sommer i dag

Trods advarsler om skybrud gik Danmark fri for de store vandmængder i nat

Det bliver godt badevejr i dag. Dog kan der komme byger over de sydlige dele af landet i aften. (Foto. Per Rasmussen)
Det bliver godt badevejr i dag. Dog kan der komme byger over de sydlige dele af landet i aften. (Foto. Per Rasmussen)

DMI havde efter den ellers lune og fine pinsesøndag i går varslet voldsomt uvejr med torden, regn og lyn over den sydøstlige del af landet i nat. Men det blev ikke til noget alligevel, hvilket der sikkert er mange danskere i disse dele af landet, der er glade for.

- Det voldsomme regnvejr, som vi forudså ville ramme Lolland, Falster Møn og Bornholm i nat er udeblevet. Vi har kun fået to til tre millimeter regn i nat i de her områder, hvilket er ganske normalt. I Tyskland har de nogle steder fået 30 millimeter regn, siger Klaus Larsen, der er vagthavende meteorolog ved DMI til Ekstra Bladet søndag morgen.

Se også: Efter varm søndag: DMI advarer om torden og skybrud

Uforudsigeligt
- Det er fuldkommen umuligt præcist at forudsige, hvor sådan norle tordenbyger rammer. Nogle gange bevæger de sig anderledes end forventet. De her tordenceller har bevæget sig 20-30 kilometer sydøst for Danmark. De har ligget over den nordlige del af Nordtyskland lige syd for Bornholm, siger Klaus Larsen.

Han beklager, DMI ikke har kunne forudsige vejret mere præcist.

- Vi prøver at gøre det så godt som muligt, men det er svært. Skybruddet kom, men det ramte altså lige syd om Danmark, fortsætter meteorologen.

Pæn sommerdag
I dag 2. pinsedag får vi en strålende flot sommerdag.

- Vi får en pæn sommerdag med solskin de fleste steder. Der er tordenbyger over Tyskland, der sender lidt skyer over den sydlige del af landet. Det bliver op til 23-25 grader. Varmest i den sydlige del af landet, og vi får en svag vind fra nordlige og vestlige retninger.

- Hvis jeg havde fri i dag ville jeg sidde og nyde solen eller gå en tur, siger Klaus Larsen.

I løbet af aftenen og nattetimerne er der risiko for regn eller tordenbyger, der kommer sydfra, oplyser DMI.

Nyd det så længe det varer
Selvom sommeren for alvor får greb i dele af landet mandag og tirsdag, skal man ikke pakke de lange bukser alt for langt væk.

De efterfølgende dage falder temperaturen nemlig, når en koldfront fra syd slår vej forbi Danmark og muligvis bringer regn og torden med sig.

- Det er en uge, hvor det gradvist bliver køligere i forhold til, at vi havde 23-24 grader søndag og får stigende temperaturer mandag og tirsdag, fortalte vagthavende meteorolog Michael Skelbæk fra DMI tidligere på morgenen til Ritzau.

Tirsdag bliver det meget varmt med op til 28 grader i Sønderjylland og muligvis også på Lolland.

Med de fine temperaturer kan dog også følge regn.

Der kommer nogle byger tirsdag, men det er lidt svært at spå om, hvor de helt præcist vil ramme, siger Michael Skelbæk.

Natten til onsdag slår vejret om, og termometret kan bevæge sig ned imod 20 grader - og muligvis nogle grader under.

Tjek dit lokale vejr på Vejret.dk

- Selve onsdag ser egentlig pæn ud med solskinsvejr og mellem 18 og 23 grader, men der vil nok være regn- og tordenbyger i den østlige del af landet først på dagen.

- Fra onsdag falder temperaturen et par grader om dagen, så vi når ned på mellem 15 og 20 grader fredag, fortæller Michael Skelbæk.

0 kommentarer
Vis kommentarer