Her er Løkkes kaotiske privatøkonomi

Lars Løkke Rasmussen tynges af massive renteudgifter

Lars Løkke Rasmussen er presset af store renteudgifter fra sine talrige boliglån.
Lars Løkke Rasmussen er presset af store renteudgifter fra sine talrige boliglån.
Følg Samfund

Lars Løkke Rasmussen havde ikke selv råd til at betale for de meget omtalte formandshabitter og boxershorts, fordi hans egen økonomi ikke var 'robust nok' - trods en uafbrudt årlig milliongage siden 1998.

Det indrømmede V-formanden selv i tirsdags.

I dag kan Ekstra Bladet så afsløre, at Lars Løkke slås med en kaotisk privatøkonomi og reelt sidder i gæld til halsen.

Den anstrengte økonomi er en lænke om halsen på den kendte politiker. For alene de månedlige renteudgifter på Lars Løkkes mange lån medfører, at Venstres formand reelt har stærkt begrænset handlefrihed.

Kreditorer har desperat forsøgt at skrabe sikkerheder til sig. Eksempelvis tog Handelsbanken fra 2010 til 2012 pant i Lars Løkkes sommerhus og efterfølgende underpant i alle Venstre-formandens gamle pantebreve.

- Når kreditorerne reagerer, som de gør, understreger det, at sagen er alvorlig. Handelsbanken har sat sig på alle frie midler, og selv hvis Lars Løkke havde nogle andre økonomiske midler privat, ville banken også beslaglægge dem, forklarer Lars Wismann fra Wismann Property Consult, der blandt andet rådgiver om ejendomme og pantebreve.

Han understreger, at kreditorernes adfærd med at tydelighed viser, at de har taget sikkerhed i alt af værdi, og Løkke derfor ikke kan have nogen skjult formue i baghånden.

Alene renteomkostningerne ved Lars Løkkes hus i Græsted er ifølge de officielle oplysninger fra Tingbogen i værste fald op imod 10.000 kr. om måneden. Hertil kommer sommerhuset i Billund, hvor renterne risikerer at være dobbelt så store alt efter, hvor meget Løkkes har valgt at trække på den kredit hos Handelsbanken, hvor han betaler 10,7 pct. i rente.

Også statsautoriseret revisor Søren Cortsen peger på, at Lars Løkkes kreditorer har taget hårdt fat blandt andet ved at tage underpant i en række af Løkkes gamle lån.

Banken føler sig utryg
- Begge ejendomme ser ud til at være belånt til mere end den aktuelle handelspris. Gælden til Handelsbanken er på et niveau, hvor banken føler sig utryg og derfor tager pant i det, der kan tages pant i, herunder også underpant i eget pant, hvilket er usædvanligt. Det kan skyldes, at der oprindeligt kun er taget sikkerhed for et eksakt mellemværende på et givent tidspunkt, og dette rådes der så bod på ved at foretage underpant for al gæld til banken, siger statsautoriseret revisor Søren Cortsen.

Læs om hele sagen i EKSTRA i dag

Hvor er pengene, Lars?Løkkes økonomiske kaosDet Løkke siger - og det han gør

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind