Nyt udrejsecenter: Lokalpolitikere frygter en asylghetto

Regeringen vil placere op mod 1300 asylsøgere i to centre tæt på hinanden. Det møder kritik fra lokalt hold

Regeringens plan om at etablere et nyt udrejsecenter for afviste asylsøgere med op til 700 pladser på Sjælsmark Kaserne i Hørsholm kun to kilometer fra Center Sandholm i Allerød, der har 600 pladser, modtager kritik fra den lokale front.

Borgmestrene i Hørsholm og Allerød protesterer over, at regeringen vil placere op mod 1300 af landets nuværende 5000 asylsøgere i to asylcentre, der ligger meget tæt på hinanden.

- Vi er på vej til at få en asylghetto med en så stor koncentration af asylsøgere.

- Det vil give en voldsom belastning i området, blandt andet fordi nogle af beboerne er udvist på grund af kriminalitet eller er her på tålt ophold, siger borgmesteren i Hørsholm Kommune, Morten Slotved (K), til Jyllands-Posten.

Under processen har Hørsholm Kommune haft så vanskeligt ved at få oplysninger fra de statslige myndigheder om planerne for den nedlagte kaserne, at kommunen ifølge Jyllands-Posten ad to omgange har taget det usædvanlige skridt at søge aktindsigt i syv forskellige ministerier og styrelser.

Lektor i forvaltningsret Steen Bønsing fra Aalborg Universitet kritiserer, at Hørsholm og Allerød har haft store vanskeligheder med at få fat i oplysningerne.

- De statslige myndigheder bør inddrage en kommune, når et så stort projekt som et udrejsecenter for asylsøgere er undervejs.

- Selv om det eventuelt kan give problemer for de statslige myndigheder at skulle inddrage kommunen, er det selvfølgelig ikke nogen undskyldning for ikke at gøre det, siger han til Jyllands-Posten.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) erkender, at der "ikke har været nogen køn dialog omkring processen".

- Vi fastholder placeringen på Sjælsmark, for det giver gode muligheder for tæt koordinering med Center Sandholm, hvor Rigspolitiet allerede er til stede, siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer