Bager i grotesk tørklæde-sag: Fik skalle og smadret butik

Kenneth Munch frygter, han må lukke bageri efter kommentar om kvindes hovedtørklæde

Sådan så Kenneth Danielsens kaffebar ud mandag morgen (Foto: Linda Johansen)

En ’torskedum’ bemærkning om en muslimsk kundes hovedtørklæde har udløst vold, trusler og hærværk mod et bageri på Nørrebro i København.

Kenneth Munch har drevet Munch Bageri og Kaffebar på Nørrebrogade 224 i de sidste 10 år.

Nu frygter han for sit levebrød, efter han er blevet lagt for had på Facebook af en kvinde, der blev stødt, da han kommenterede hendes tørklæde.

- Jeg sagde til hende, at det var lidt provokerende, at hun havde tørklæde på. Men det var jo fuldstændig åndssvagt at sige. Jeg fortryder kommentaren, og det har jeg også beklaget, siger Kenneth Munch og tilføjer:

- Men det er jo uacceptabelt, at fordi man kommenterer en kvindes tørklæde, at man så får smadret sin butik, nikket en skalle og skal leve i frygt, siger butiksejeren til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at han måtte lukke bageriets Facebook-side, fordi den blev bombarderet med vrede kommentarer. Men dermed stoppede reaktionerne ikke.

Fik nikket en skalle
Natten til søndag blev ruderne til Munch Bageri og Kaffebar knust – og søndag eftermiddag blev en medarbejder i bageriet ifølge Kenneth Munch udsat for et voldeligt overfald.

- Medarbejderen var i gang med at lukke butikken, da han blev passet op af to mænd, der spurgte, om han havde noget med sagen at gøre. Det svarede han nej til, men fik alligevel nikket en skalle, fortæller han.

Kenneth Munch erkender, at han følte sig generet af kvindens hovedtørklæde, da hun besøgte hans butik 11. juni.

- Jeg har det sådan med religiøse symboler, at jeg synes, de er noget pjat. Det sagde jeg til hende, men det var jo fuldstændig tankeløst og torskedumt, og det har jeg beklaget, siger Kenneth Munch.

Har muslimsk kæreste
Han understreger, at han personligt intet har i mod muslimer eller arabere, der udgør en stor andel af beboerne i den etnisk spraglede bydel.

- Jeg har mange muslimske kunder og venner. Min kæreste er muslim. Jeg har intet i mod muslimer. Det, jeg har det svært med, er religiøse symboler, siger Kenneth Munch og peger på, at omfanget af især muslimske beklædningsgenstande i gadebilledet er steget kraftigt i de ti år, han har drevet bageriet.

- Det er tørklædet, jeg har kommenteret - en tekstilgenstand! Og det resulterer nu i, at flere tusinde mennesker opfatter mig som racist. Det er helt ude af proportioner. Hvis jeg hver dag havde 20 Hare Krishna’er i butikken, kunne det også være, at jeg var kommet til at kommentere deres beklædning, siger han.

Tager afstand fra vold
Kenneth Munch oplyser, at han vil anmelde overfaldet på sin medarbejder til politiet. Hærværksepisoden har politiet allerede optaget rapport på, bekræfter vicepolitiinspektør ved Bellahøj Politi, Anders Hejlesen.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar til sagen fra den unge kvinde med tørklædet, der følte sig forulempet. I en ny opdatering på Facebook skriver hun, at hun tager afstand fra den voldelige reaktion mod bageriet.

’Jeg er idag blevet informeret om, at der natten til søndag er blevet udøvet hærværk på Munch bageri og kaffebar. Herudover er en medarbejder ifølge Munchs facebookside blevet nikket en skalle efter butikkens lukketid - af en person, som angiveligt skulle have sagt, at han er min bror. Jeg tager SKARPT afstand fra al form for hærværk og vold mod butikken, dens ejer og hans medarbejdere!Bellahøj Politi oplyser, at en patruljevogn blev kaldt ud til de knuste ruder i Munch Bageri og Kaffebar natten til søndag. (Privatfoto)
Bellahøj Politi oplyser, at en patruljevogn blev kaldt ud til de knuste ruder i Munch Bageri og Kaffebar natten til søndag. (Privatfoto)
Facebook-opdateringen, hvor en ung kvinde fortæller om episoden i kaffebaren, er blevet delt over tusinde gange. (Facebook)
Facebook-opdateringen, hvor en ung kvinde fortæller om episoden i kaffebaren, er blevet delt over tusinde gange. (Facebook)


kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen