Annonce:
Annonce:

Så vild er den nye moske

Med emiren af Qatar som sponsor er der ikke sparet på noget i ny stormoske, som åbner i dag

Annonce:
Følg Samfund

150 millioner kroner.

Så meget har den nye, kontroversielle stormoske på Rovsingsgade i København kostet, og regningen er betalt af den stenrige oliestat Qatar. Og der er absolut ikke sparet på noget.

Udover at være et religiøst rum til bøn har moskeen også fitnesscenter, biograf, ungdomsklub og et ældrecenter.

Ligeså er der luksuslejlighed til VIP-gæsterne, konferencecenter, kontorlokaler og en restaurant.Moskeen er på hele 6800 m2, og minareten har en højde på 20 meter.

Kvinder på balkonen
I bederummet vil der være plads til 900 mænd. Og kun mænd. Kvinderne skal holde sig til en balkon, hvor der er plads til 600 personer.

Moskeens fulde navn er Hamad Bin Khalifa Civilsation Centre opkaldt efter den tidligere emir af Qatar Hamad Bin Khalifa, som i juni 2013 overgav magten i den stenrige golfstat til sin søn.

Imam i ny stormoske hylder ekstremist

Annonce:

Qatar har i de senere år været på en større opkøbsturne i Europa og har blandt andet opkøbt fodboldklubben Paris Saint-Germain, ligesom den tidligere emir har købt aktieposter i store virksomheder som eksempelvis tyske Volkswagen.

Penge til jihadister
Samtidig har det lille sheikdømme doneret milliarder til bygning af moskeer rundt om verden herunder i København.

- Qatar gør det for at sikre sig et godt image ude i verden. For modsat nabostaten Saudi-Arabien, så har Qatar ikke den store militære styrke og spiller derfor ikke den store sikkerhedspolitiske rolle i området. I stedet donerer man penge til moskeer, investerer og opkøber fodboldklubber ligesom tv-kanalen Al Jazeera ligger i Qatar, siger Rasmus Alenius Boserup, der er seniorforsker ved Institut for Internationale Studier (DIIS).

Men det lille sheik-dømme leger ikke kun julemænd.

- De har også kastet penge ind i konflikten i Syrien, hvor de har givet penge til jihadister. Og Qatar har også støttet Det Muslimske Broderskab i Tunesien og Egypten, siger Rasmus Alenius Boserup.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: