Akkari: - Vi blev overfaldet foran ny moske

Ekspert advarer om, at ny moske, der åbner i dag, skaber øget radikalisering

Den tidligere imam Ahmed Akkari forstår ikke, at de danske myndigheder har givet tilladelse til at opføre den nye stormoske på Nørrebro. FOTO: MATHIAS CHRISTENSEN
Den tidligere imam Ahmed Akkari forstår ikke, at de danske myndigheder har givet tilladelse til at opføre den nye stormoske på Nørrebro. FOTO: MATHIAS CHRISTENSEN
Følg Samfund

En, der med sikkerhed ikke er ved åbningen af den nye stormoske på ydre Nørrebro, er den tidligere imam Ahmed Akkari.

Sidst han satte benene foran moskeen på hjørnet af Rovsingsgade og Vingelodden, var for to måneder siden i selskab med Nasar Khader, og her blev de forsøgt overfaldet:

– Vi stod bare to minutter, så kom der en mand gående udenfor. Han slog ud efter Khader, spyttede efter hans bil og råbte skældsord efter mig. Bagefter kom der en anden kørende i en vogn, som også råbte efter os, så jeg tror ikke lige, at jeg kommer derud til åbningen. De siger, at alle er velkomne derude, men jeg tvivler, siger Ahmed Akkari.

Den tidligere imam kan ikke med sikkerhed sige, om det var nogle af moskeens folk, som angreb, men han ryster alligevel på hovedet af, at myndighederne har givet tilladelse til at opføre den nye moske, som Dansk Islamisk Råd står bag.

Det er den stenrige oliestat Qatar, der har sponseret den 6800 kvadratmeter store moske til 150 mio. kr. Qatar har tætte forbindelser til den rabiate organisation Det Muslimske Broderskab, og det gør sig også gældende for moskeens imam, den tidligere formand for Dansk Islamisk Råd, Jehad Al-Farra.

Så vild er den nye moske

Jehad Al-Farra har således tidligere deltaget i generalforsamlingen i Det Muslimske Broderskab i Syrien, og i november 2012 lagde Dansk Islamisk Råd en arabisk video på YouTube, hvor broderskabets åndelige vejleder, Youssef al-Qaradawi, bliver æret efterfulgt af en 22 minutter lang prædiken fra Al-Farra om islam.

Imam i ny stormoske hylder ekstremist

Al-Qaradawi er berygtet for holdninger som, at Hitlers holocaust var Allahs straf til jøderne, og at frafaldne fra islam skal henrettes. Og hvis broderskabets ideologi ender med at blive prædiket fra den nye stormoske, kan det få store konsekvenser, fortæller den anerkendte sikkerhedsekspert Lorenzo Vidino fra Center for Security Studies (CSS) i Zürich.

- Mange sider af broderskabets ideologi er negative og kontroversielle i et vestligt samfund, eks. deres syn på integration, kvinder, religionsfrihed og homoseksualitet.

- Følger du dem i Europa, vil det føre til parallelsamfund og øget radikalisering, siger han.

Ahmed Akkari frygter ligeledes, at den nye moske kan påvirke unge muslimer i en rabiat retning:

- Hvis der kommer en ung mand i moskeen og siger, at han vil ned og slås med ISIS (islamisk terrorgruppe, red.) i Syrien, er jeg sikker på, at ingen vil stoppe ham. De er ikke imod krig eller vold. De går ind for blandt andet shariabaseret styre med håndsafhugninger, pisk og forskelsbehandling mellem kønnene, siger han.

Den nye stormoske får navnet Hamad Ben Khalifa Civilisation Center efter den tidligere emir i Qatar.Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+