Lammet 72-årig på plejehjem: 'De tager min kørestol hvis jeg spiser chokolade'

Esbjergs borgmester og sundhedsdirektør er omgående gået ind i sagen efter Ekstra Bladet afsløring

(Foto: Claus Jessen)

Personalet på et plejehjem i Esbjerg har indgået en opsigtsvækkende skriftlig aftale med en 72-årig plejehjemsbeboer, skriver Ekstra Bladet i dag.

Hvis beboeren ikke holder op med at spise sukker og chokolade, så vil personalet ikke længere hjælpe den 72-årige kvinde, der er lam i venstre side af kroppen, med at komme i banken.

Kvindens el-kørestol vil endvidere blive taget fra hende og udskiftet med en manuel kørestol.

Trætte af at skifte ble

Det fortæller den 72-årige Stella Sørensen til Ekstra Bladet. Ifølge kvinden og hendes familie er personalet på Områdecenter Gjesing Midtby nemlig trætte af at foretage hyppige og tidskrævende bleskifte - angiveligt fordi chokoladen slår hendes mave i stykker.

Stella Sørensen siger til bladet, at hun følte sig tvunget til at indgå aftalen.

Hendes søn har nu meldt personalet til politiet.

- Personalet siger jo reelt, at hvis du ikke kan holde på bleen, så tager vi din mobilitet fra dig. Det er helt urimeligt, siger Tom Sørensen.Sønnen Tom Sørensen har meldt personalet til politiet. (Foto: Claus Jessen
Sønnen Tom Sørensen har meldt personalet til politiet. (Foto: Claus Jessen


Både Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup, og byens direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen, er gået ind i sagen efter Ekstra Bladets afsløring.

- Jeg kan ikke forestille mig, at vi vitterlig vil føre sanktionerne i aftalen ud i livet, siger Arne Nikolajsen til bladet.

72-årige Stella Sørensen fra Esbjerg siger, at hun er ulykkelig, fordi personalet truer med at tage hendes el-kørestol fra hende. (Foto: Christer Holte) Vagthund Opsigtsvækkende aftale på plejehjem: Spis store mængder chokolade - og vi tager el-kørestolen


Se et længere video-interview med Stella Sørensen i EKSTRA og læs meget mere om sagen i EKSTRA BLADET i dag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere