Meyers direktør: Bøder gør ondt

Claus Meyer har sendt sin direktør i byen for at forklare, hvorfor succesvirksomheden har fået bødesmæk på en kvart million

Claus Meyer har sendt sin administrerende direktør i byen for at forsvare Meyer Kantiner A/S. (Foto: Thomas Sjørup)
Claus Meyer har sendt sin administrerende direktør i byen for at forsvare Meyer Kantiner A/S. (Foto: Thomas Sjørup)

Ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

Tre bøder på i alt 250.000 kroner. Det er straffen for, at tv-kokken Claus Meyer og hans virksomhed Meyer Kantiner A/S ikke har haft styr på tre af virksomhedens udenlandske studerendes arbejdstid.

Det viser en aktindsigt, som tv2.dk har fået hos Københavns Politi.

I tre af Claus Meyers kantineordninger, som en lang række danske virksomheder benytter sig af, har de udenlandske studerende mellem 2011 og 2013 arbejdet væsentligt mere end de 15 timer om ugen, som udlændingeloven tillader.

Se også: Meyer får kæmpebøde for ulovlig arbejdskraft

Det har fået ordensmagten til at tage den helt store bødeblok frem - noget, som kan mærkes i regnskaberne.

For den mest grelle lovovertrædelse fik Meyer-virksomheden et bødesmæk på 220.000 kroner, mens der i de to andre tilfælde skulle betales henholdsvis 10.000 og 20.000 kroner.

Og bøderne gør ondt, fastslår den administrerende direktør i Meyer Kantiner A/S Steen Halbye overfor Ekstra Bladet.

Selv om den hurtigtsnakkende kendis-kok, som igennem årene har haft fingrene i kødgryderne på stort set alle danske madsucceser, er selve virksomhedens brand, har Claus Meyer ikke selv lyst til at forklare sig i medierne.

- Han er i udlandet, og jeg har sat mig ind i denne sag, så det er mig, der svarer, siger administrerende direktør i Meyer Koncernen Steen Halbye til Ekstra Bladet.

- Hvad var det, der gik galt?

- Vi har ikke været dygtige nok til at administrere den regel, og det skal vi tage til os.

- Vi er superflittige til at benytte udenlandske medarbejdere fordi vi fokuserer på mangfoldighed og har medarbejdere fra mere end 20 lande, og vi holder fast i, at alle har lige ret til det danske arbejdsmarked. Derfor handler denne sag heller ikke om, at de pågældende medarbejdere har fået mindre i løn end danske medarbejdere i samme job. Vi har absolut ingen vinding ved ikke at have administreret reglen korrekt siger Halbye.

- Hvordan kan I ikke opdage, at det her i et tilfælde er foregået i 22 måneder?

- Jeg kan ikke sige andet end, at det her handler om et regelområde, og der er mange forskellige regelområder, når det kommer til håndtering af udenlandske medarbejdere. Vi har ikke været nok opmærksomme på at administrere denne specifikke regel.

Han vil ikke garantere, at lignende fejl ikke kan ske fremover i Meyers koncerner:

- Som sagt, så kan der ske fejl. Især når man bruger udenlandsk arbejdskraft, hvor der er mange forskellige regelområder. Vi har skrevet under på Copenhagen mangfoldighedscharter, fordi vi mener, at vores udenlandske medarbejdere bidrager til integrationen. Vi er rigtig glade for dem, men desværre har vi ikke været dygtige nok til at administrere regelsættet om 15 timers arbejde om ugen. Det her er ikke social dumping, siger Steen Halbye, som understreger, at bøden er udmålt på, hvor mange måneder, lovovertrædelsen har stået på.

- Hvad synes du om den regel?

- Jeg må indrømme, at reglen er meget klar og tydelig. Der står, man maks. må arbejde 15 timer om ugen, og det har vi ikke været dygtige nok til at overholde, og vi må bare gribe i egen barm og betale bøden.

Ifølge den administrerende direktør virker bøderne dog i den grad motiverende på at få styr på udlændingelovgivningen:

- Bøder virker. Den gør ondt i regnskabet. Og det gør ondt, når det bliver konstateret, at vi ikke har administreret perfekt, og det vil vi gerne understrege på alle mulige måder..

Ekstra Bladet har forsøgt at få besked om, hvilke jobs de tre udenlandske studerende besad i Meyer Kantiner A/S. Det har Steen Halbye dog ikke overblik over.

I marts 2012 beskyldte Fødevareforbundet NNF Claus Meyers virksomhed Meyers Bageri for at have snydt to voksenlærlinge for knap 250.000 kroner.

Se også: Bagerforening: Meyer snyder ansatte for kvart millionSe også: Nu strammer Meyer op

Beløbet dækkede over løn, pension, overarbejdsbetaling, feriepenge og fridage til voksenlærlingene, som Claus Meyer modtog statsstøtte på 70.000 kroner pr. lærling for at have.

Se også: - Dybt pinligt: Nu vil Meyer tale med fagforbundet

Ifølge Henrik Tonnessen, afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne, er striden overstået:

- Claus Meyer har betalt det, han skyldte, siger han i dag til Ekstra Bladet.

Se også: Så rig er Danmarks rigeste tv-kokSe også: Ansat følte sig mobbet af Meyers Madhus

Ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer