Google i København: Den mest 'moonede' bil i byen

Google-bilen kører i øjeblikket rundt i København

Google-bilen har 15 'øjne' i toppen, som tager billeder, der efterfølgende sys sammen. Den måler også GPS og afstand til bygninger. (Privatfoto)
Google-bilen har 15 'øjne' i toppen, som tager billeder, der efterfølgende sys sammen. Den måler også GPS og afstand til bygninger. (Privatfoto)

Der er mange københavnere, der ikke kan beherske sig, når de ser Google-bilen, som i øjeblikket kører rundt og opdaterer Google Maps i København.

- Der kommer masser af reaktioner på Google-bilen i København. Danskerne er generelt rigtig glade for den, og mange spørger, om vi ikke lige kan komme forbi et sted, siger talsperson for Google, Christine Sørensen, til Ekstra Bladet.

Andre danskere har til gengæld svært ved at holde bukserne på, når de får øje på bilen.

- Chaufføren må være den mest moonede mand i byen, og det er næsten altid håndværkerne, griner Christine Sørensen.

En af Ekstra Bladets læsere fangede et billede af Google-bilen på Jægersborggade i København onsdag, men Google er ikke meget for at oplyse den præcise rute.

- Folk vil også meget gerne reklamere for deres varer. De kan finde på at dukke op med store skilte og alt muligt, så vi går lidt stille med, hvor den kører, forklarer hun.

Kanalrundfart
Tidligere har Google fået mange kort og billeder fra tredjeparter, men det begrænser typisk, hvor mange informationer der kan lægges ud på Google Maps. Derfor opdaterer Google selv, så man også kan få fartbegrænsninger og andre informationer.

- Hvis du eksempelvis søger på kaffe, så viser Google dig, hvor du kan finde kaffe på et kort i stedet for at lede dig ind på diverse Wikipedia-sider, siger Christine Sørensen.

Google har med årene udvidet fra kun at have Google-bilen til også at have Google-cykler, Google-trolleys og Google-snescootere.

- Noget af det, som jeg er mest stolt af, er, at vi tog en Google-cykel med på kanalrundfart i København. Så nu kan man faktisk komme på turen via Google Maps.

Man skal umiddelbart ikke være bange for at blive genkendt.

- Alle ansigter udviskes, og det er så effektivt, at den også kan finde på at udviske ansigter på statuer. Og så fjerner den også nummerplader. Og føler man sig på nogen måde genkendt, eller vil man bare gerne have fjernet sit hus eller andet, så skal man bare kontakte os, siger Christine Sørensen.

Har du også set Google-bilen? Send dine billeder på SMS (alm. SMS-takst) eller på mail 1224@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer