Annonce:
Annonce:

Sigøjnergangstere udvist for bestandigt

Brødrene Stefano og Django Levakovic har lige fået stadfæstet deres udvisningsdom i Østre Landsret og skal efter endt afsoning udvises til Kroatien

Annonce:
Følg Samfund

Østre Landsret (EKSTRA BLADET): De to romabrødre Stefano og Django Levakovic har netop fået stadfæstet deres udvisningdom og bliver efter endt afsoning sendt ud ud af Danmark. Det sker, efter de den 22. august 2012 begik et groft hjemmerøveri og tyveri mod en 77-årig meget svagelig mand.

Afgørelsen er netop truffet i Østre Landsret, hvor ni nævninge med et overbevisende flertal valgte at udvise de to brødre, mens de nedsatte deres fængselsstraf en anelse. Django Levakovic fik således fem års fængsel, og Stefano Levakovic fik 4 år og 11 måneder. I Københavns Byret havde begge tidligere fået fem et halvt års fængsel for deres forbrydelser.

Annonce:

Under retssagen var tre politibetjente og fem fængselsbetjente til stede i Østre Landsret, hvor Stefano i ført hvid skjorte, blå cardigan og lyse bukser har virket upåvirket af sagens alvor og det meste af tiden siddet med foldede hænder og indimellem smilet til nævningene.

Django var iført hvid striktrøje og jeans, og også han virkede kold over for de alvorlige anklager, der er blevet fremført mod ham. Flere gange rystede han på hovedet, som om han var uenig i påstandene om den alvorlige forbrydelse, de to har begået i fællesskab.

Raserede lejlighed
Den 22. august 2012 fik den 77-årige PK fra Kastrup på Amager røvet sin pung med 2000 kroner og 100 euro udenfor en kiosk af de to brødre.

Dagen efter troppede de to roma-brødre op hjemme hos den ældre mand, hvor Django Levakovic fik adgang til hans lejlighed ved at udgive sig for at være politimand. Mens han talte med PK, sneg Stefano sig også ind.

Annonce:

De to splittede lejligheden ad, væltede bøger ned fra reoler og skar puder op for at finde flere penge. Dog uden at finde noget. Imens sad den ældre mand og fulgte med i, at hans lejlighed blev raseret. Da han på et tidspunkt rejste sig for at råbe om hjælp, blev han ført tilbage til stuen med et hårdt greb i armen. Hans fik desuden besked på, at han skulle blive i lejligheden.

Politiet blev tilkaldt af en nabo, der havde hørt larm fra lejligheden, og da de bankede på døren, sprang Django ud af vinduet og flygtede, mens Stefano blev anholdt. Django blev anholdt kort efter.

Efter dommen forlod en storsmilende Stefano retslokalet, mens Django begyndte en højlydt diskussion med sin forsvarer Anders Boelskifte. Sidste år blev deres nevø Jura Levakovic også udvist til Kroatien.

Brødrenes eneste ankemulighed er nu Højesteret, men det er højst usandsynligt, at de får lov til at føre deres sag her, da Jura Levakovic for to måneder siden fik afslag på at få sin sag for landets højeste retsinstans.

Senioranklager Bo Bjerregaard var efterfølgende meget tilfreds med dommen:

- De har fået en meget meget hård straf og er blevet udvist. Det mener jeg er det helt rigtige resultat og et vigtigt signal at sende, siger han.

LÆS MEGET MERE I EKSTRA BLADET I MORGEN

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce: