Alle SAS-fly holder stille i Kastrup

Alle SAS-fly holder i øjeblikket bomstille i Københavns Lufthavn

SAS-fly holder lige nu stille i Københavns Lufthavn i Kastrup på grund af en strejke. (Foto fra Bing Maps)
SAS-fly holder lige nu stille i Københavns Lufthavn i Kastrup på grund af en strejke. (Foto fra Bing Maps)

Venter du på at lette med et SAS-fly fra Københavns Lufthavn? Har du billeder, du vil dele med os og vores læsere? Tip os på SMS/MMS til 1224 (koster alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk.
----------

Seneste nyt:

Bagagefolk genoptager arbejdet i Københavns Lufthavn
----------


Alle SAS-fly holder lige nu bomstille i Københavns Lufthavn i Kastrup. SAS tør ikke gætte på, hvornår flyene igen kan lette.

Pressechef hos SAS Trine Kromann-Mikkelsen siger til Ekstra Bladet, at det skyldes, at bagagemedarbejdere er gået til fagligt møde. Det betyder, at flyene hverken kan blive fyldt op med eller tømt for bagage. Samtidig kan flyene ikke blive trukket ud på landingsbanen.

- Vi kan lige nu ikke gennemføre trafikken, hvilket selvfølgelig er helt uacceptabelt. Det er til stor skade for selskabet og selvfølgelig også kunderne, siger Trine Kromann-Mikkelsen og betegner arbejdsnedlæggelsen som overenskomststridig.

Hun vil lige nu ikke gætte på, hvornår flyene igen vil lette fra lufthavnen.

Vi har kontaktet tillidsfolkene, så de kan få folk tilbage i arbejde hurtigst muligt. Lige nu afventer vi en udmelding om, hvornår det kommer til at ske.(Læserfoto)
(Læserfoto)


Pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fortæller, at medarbejderne er gået til fagligt møde efter at Ekstra Bladet har skrevet om, at en lokalaftale er blevet opsagt.

Storkonflikt truer SAS

Artiklen blev bragt på ekstrabladet.dk 23. juni. Her kunne man blandt andet læse, at 'selskabet håber på, at man ved at genforhandle aftalerne med de mange ansatte i SAS Ground Handling (SGH), der blandt andet står for en stor del af bagagehåndteringen i Københavns Lufthavn, kan skabe et mere effektivt selskab.'

- Det her er fuldstændig tåbeligt af SAS. I alt har 900 ansatte fået ophævet deres lokalaftaler. Vores medlemmer burde have en medalje for alt det, de har ofret de seneste år. I stedet bliver de nu trynet af SAS, der forsøger at skræmme dem og presse citronen yderligere, siger tillidsmand i SGH og formand for bestyrelsen i SGH Klubben Bo Nielsen i artiklen - og altså før dagens faglige møde.

I samme artikel oplyste Trine Kromann-Mikkelsen i en mail til Ekstra Bladet:

- Det er korrekt, at lokalaftalerne er opsagt. Derfor har vi aftalt med fagforeningen at indlede lokale lønforhandlinger, som også gælder fx arbejdstid, gældende for overenskomstperioden 2014 til 2017. Det sker, fordi vi har behov for yderligere fleksibilitet i vores ground handling virksomhed. Vi gør det rigtig godt og får mange nye kunder, og blandt andet derfor skal vi se på, hvordan vi bruger ressourcerne på den bedste og mest hensigtsmæssige måde.

SAS Ground Handling havde i dag indkaldt til et konfliktløsningsmøde i Dansk Industri, hvor de anbefalede SAS-ledelsen, at de skulle trække opsigelsen af lokalaftalerne tilbage. Det ville SAS ikke, skriver SHG på sin hjemmeside.

I alt er der tale om fem aftaler.

Bagagefolk genoptager arbejdet i Københavns Lufthavn