Annonce:
Annonce:

Islamist vil rekruttere i Danmark

Den kontroversielle islamist Anjem Chouydary er ved at organisere sig i Danmark og vil have indført sharia.

Den rabiate muslim Anjem Chouydary er i gang med at etablere sig i Danmark (Foto: Polfoto)
Den rabiate muslim Anjem Chouydary er i gang med at etablere sig i Danmark (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

En kontroversiel europæisk islamist er i gang med at organisere sig i Danmark.

Der er tale om den britiske islamist Anjem Chouydary, der i denne uge besøgte København for at etablere en dansk afdeling af sit islamistiske netværk.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge terrorforsker Magnus Ranstorp er der grund til at være bekymret over, at Anjem Choudarys organisation etablerer sig i Danmark.

- Han skaber en atmosfære af konfrontation og had og påvirker unge muslimer til at tage til Syrien og kæmpe. Han er antidemokrat, og går udelukkende ind for sharia, siger terrorforsker Magnus Ranstorp fra Forsvärshögskolan i Stockholm til Ekstra Bladet.

Annonce:

Således har hans organisation - der i Danmark opererer under navnet islam4dk - været centrum i en række sager i Holland og Belgien, som handler om Syrienskrigere, der er valfartet til Syrien. Og i en rapport fra den britiske organisation 'Hope not hate', der blandt andet overvåger islamister, så er organisationen den, der har sendt flest folk til Syrien.

Her er machete-morder til islamistisk demonstration

Ranstorp mener, at det er sandsynligt, at det er salafistgruppen 'kaldet til Islam', der i Danmark skal føre hans idéer ud i livet.

'Kaldet til islam' var også den gruppering, der lagde en film på YouTube, hvor en af gruppens talsmænd, den dansktalende salafist Abu Khattab, opfordrede sine danske 'brødre og søstre' til at drage i hellig krig i Syrien eller Yemen.

Vil radikalisere ungdommen
Det var også ham, der på en Youtube-video skød kugler igennem billeder af Anders Fogh Rasmussen, Kurt Westergaard og Naser Khader. Abu Khattab døde under kampe i Syrien i januar i år.

I Storbritannien siger Anjem Chouydary åbent, at hans mål er at radikalisere den muslimske, britiske ungdom.

Annonce:

- Han er fuldt bevidst om, hvad han gør, og med sin hatespeech og ekstreme holdninger er han også med til at skabe islamofobi i de vestlige samfund og dermed også gøde jorden for yderligere radikalisering af unge muslimer, siger Magnus Ranstorp til Ekstra Bladet.

Han vurderer, at de mest rabiate sympatisører i Danmark tæller et par hundrede personer.

Radikal islamist ansat som rollemodel for unge

I forbindelse med sit besøg Danmark, var Anjem Choudarys også en tur forbi DR's Deadline, hvor han fortalte som sin drøm om at indføre sharialov i Danmark og hele Vesten.

- Jeg mener, at ægteskabsbrydere skal stenes til døde, tyve skal have hånden hugget af, og sharia bør indføres i Danmark, sagde han i Deadline og fortsatte:

- Måske burde Christiansborg omdøbes til Muslimborg, og det muslimske flag kunne en dag vaje over det danske parlament. Det vil være meget fint, sagde Anjem Choudary.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: