Rusland og Ukraine skal drøfte krise på Berlin-møde

Et nyt forsøg på at løse krisen i Ukraine vil blive gjort onsdag, hvor fire landes udenrigsministre mødes

Udenrigsministrene fra Rusland, Ukraine, Frankrig og Tyskland mødes onsdag i Berlin for at drøfte krisen i Ukraine, siger en fransk diplomat.

De skal forsøge at fremme fredsinitiativer, der kan løse den igangværende krise mellem den ukrainske regering i Kijev og de prorussiske oprørere i Østukraine, siger kilden.

- Der er ikke nogen præcis hensigt. Det er en mulighed for at arbejde med fredsudspil, men vi ønsker ikke at sætte forventningerne for højt, forklarer diplomaten.

En talskvinde for det tyske udenrigsministerium bekræfter over for nyhedsbureauet dpa, at udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier har hasteindkaldt sine franske, ukrainske og russiske kolleger til krisemøde i lyset af den tilspidsede konflikt.

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, meddelte mandag aften, at han ikke forlænger den ensidige våbenhvile, som han erklærede for en uge siden.

Det betød, at den ukrainske hær tirsdag morgen genoptog kampene mod de prorussiske separatister.

Udenrigsministrene, der mødes hos tyske Frank-Walter Steinmeier i Berlin, er den russiske Sergej Lavrov, Ukraines Pavlo Klimkin og Frankrigs Laurent Fabius.

0 kommentarer
Vis kommentarer