Udlændinge strømmer til Danmark for at blive gift

På Ærø er antallet røget over de 2000 par om året

Udlændinge er glade for Danmark som bryllupsland. Her ses et par under Eurovisionen i Operaen, hvor par fra hele verden blev gift. (Foto: Linda Johansen)
Udlændinge er glade for Danmark som bryllupsland. Her ses et par under Eurovisionen i Operaen, hvor par fra hele verden blev gift. (Foto: Linda Johansen)

Antallet af udenlandske vielser er på få år vokset markant i en række danske kommuner, skriver Kristeligt Dagblad. Det ses blandt andet på Ærø, hvor bryllupsindustrien har fået stor betydning for lokalsamfundet

Diar Muhamad og hans hustru, Hero Ali, stråler af glæde, da de træder ud af rådhuset i Ærøskøbing på Ærø. Det nygifte kurdiske par er kommet hele vejen fra München i Tyskland, hvor de bor og arbejder, for at blive gift på den sydfynske ø.

Det nygifte udenlandske par er langtfra et særsyn på disse kanter.

Ærø - der tidligere var bedst kendt for sit maritime liv - er nemlig gået hen og blevet Nordens svar på et idyllisk og stokrosebeklædt Las Vegas for giftelystne turister, der nemt og billigt kan blive gift på det lokale rådhus.

Antallet af turistvielser i Ærø Kommune er på få år vokset fra 125 vielser i 2006 til 2050 i 2013.

Og borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S) forventer, at tallet fortsat vil stige. I år har 1150 par ligesom Diar Muhamad og Hero Ali allerede sagt ja til hinanden på Ærø.

- Til at begynde med stod jeg for alle vielserne, men det blev hurtigt til alt for mange vielser om dagen - og jeg har jo også andet at lave, fortæller øens socialdemokratiske borgmester, Jørgen Otto Jørgensen, til avisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer