Dansk skib ankommet med kemiske våben til italiensk havn

Skibet Ark Futura anløb onsdag havnebyen Gioia Tauro med de sidste kemiske stoffer fra Syrien.

Det danske skib Ark Futura ankom onsdag til den italienske havneby Gioia Tauro med den sidste sending kemiske våben fra Syrien.

Våbnene skal overføres til et amerikansk militærskib og siden destrueres i internationalt farvand, som er den sidste fase i programmet, hvis formål er at ødelægge Syriens kemiske våbenbeholdning.

Myndighederne i havnebyen Gioia Tauro, der ligger omkring 440 kilometer syd for Napoli på den italienske vestkyst, havde forud for det danske skibs ankomst skærpet sikkerhedsforanstaltningerne.

Veje omkring havnen var lukket, og det var kun tilladt for autoriseret personale at være i området. Samtidig fløj en militærhelikopter rundt og patruljerede området.

Det danske handelsskib Ark Futura anløb forrige mandag havnen i den syriske by Latakia under maksimalt sikkerhedsopbud fra syriske sikkerhedsstyrker og fra søsiden af flådefartøjer fra Danmark, Kina, Norge, Rusland og Storbritannien.

Herefter blev containere med kemikalier taget med om bord på det danske skib.

De kemiske våben bliver nu flyttet over på det amerikanske fartøj MV Cape Rey, hvor de skal destrueres. Ifølge lokale myndigheder kan det tage op mod 20 timer at overføre våbnene fra Ark Futura til det amerikanske skib.

0 kommentarer
Vis kommentarer