Tjek selv: Er dit CPR-nummer blevet lækket?

900.000 danskeres CPR-numre lå tilgængelige på nettet i 50 minutter onsdag. Sådan kan du tjekke, om dit CPR-nummer var i blandt dem

Det er meget enkelt at se, om du figurerer på Robinson-listen, hvorfra 900.000 CPR-numre var tilgængelige onsdag. (Foto: Colourbox)
Det er meget enkelt at se, om du figurerer på Robinson-listen, hvorfra 900.000 CPR-numre var tilgængelige onsdag. (Foto: Colourbox)

Det vakte vild forvirring, da det torsdag kom frem, at 900.000 danskeres CPR-numre havde været tilgængelige på nettet ved en fejl dagen før. Her havde 15 firmaer hentet oplysninger fra listen.

(Foto: Colourbox) Samfund 900.000 cpr-numre lagt ud på nettet  

Samfund CPR-kontor: Ingen grund til at overdramatisere

Her kom det frem, at CPR-kontoret under Økonomi- og Indenrigsministeriet onsdag eftermiddag ved en fejl kom til at videregive CPR-numrene via Robinsonlisten.

Den liste tæller danskere, der ikke ønsker at få uopfordrede reklame-henvendelser fra firmaer både via post og telefon.

Det betyder, at hvis du aktivt har tilmeldt dig Robinson-listen på Borger.dk, har dit CPR-nummer været tilgængelig på et lukket forum for virksomheder i 50 minutter onsdag. 

Men hvordan ved man egentlig om man er på listen, og om ens CPR-nummer har været frit tilgængelig på internettet i næsten en time?

Det kan kontorchef i CPR-kontoret give et svar på:

- Hvis man er i tvivl om, hvorvidt man er på Robinson-listen, kan man selv tjekke det på borger.dk eller cpr.dk. Her kan man via Nem-ID trække en registerindsigt ned. Der er også lagt en vejledning ud på CPR-kontorets hjemmeside, fortæller kontorchef Carsten Grage til Ekstra Bladet.

Man kan også tjekke, om man er på listen via forbrugersitet Conzoom. Her skal man skrive indtaste sit fulde navn og sin adresse, og så får man straks svar på, om ens navn figurerer på den omtalte liste.

Foto: Colourbox) Samfund CPR-kontoret: Ikke alle personlige oplysninger er slettet

CPR-numre stadig tilgængelige
Kontorchefen hos CPR-kontoret, Carsten Grage, fortæller, at der muligvis stadig er tilgængelige CPR-numre på nettet. De arbejder lige nu med at sende oplysninger ud til de virksomheder, som er kommet i besiddelse af oplysningerne.

- Vi har fået bekræftelse fra 10 virksomheder om, at oplysningerne er slettet. Vi er i kontakt med de sidste fem, som vi også venter os at høre fra snart, siger Carsten Grage.

CPR-kontoret har efter det famøse læk beklaget, at det kunne ske og forklarede, at det skyldtes en fejl hos virksomheden CSC, der leverer data.

Torsdag aften bekræftede CSC lækket og beklagede, at det kunne ske, men havde ikke yderligere kommentarer.

0 kommentarer
Vis kommentarer