Amerikansk medie kalder Obama for n.....

En amerikansk lokalavis kalder i en politisk kommentar landets præsident for n-ordet

Barack Obama har prøvet lidt af hvert i sin tid som præsident i USA. (Foto:AP)
Barack Obama har prøvet lidt af hvert i sin tid som præsident i USA. (Foto:AP)

Det amerikanske samfund er rystet, efter en lokalavis i det ellers så politisk korrekte land har kaldt Barack Obama for n-ordet ('nigger').

Det hårde, kontroversielle ord mod præsidenten falder i en overskrift til en politisk kommentar i New Yorker-avisen WestView News, der er er en lokalavis for Lower West side på Manhattan i New York.

Det skriver New York Post.

'The nigger in the White House', lyder overskriften på det kontroversielle politiske indlæg i avisen.

Det er forfatter og journalist James Lincoln Collier, der har skrevet kommentaren i avisen. Den handler om racisme mod sorte fra højreradikale vælgere i USA, og er faktisk ment som en støtte til præsident Obama.

Men det har ikke lagt en dæmper på forargelsen blandt de lokale borgere på Manhattan.

- Det er respektløst i enhver sammenhæng at kalde den amerikanske præsident for n-ordet, siger en lokal indbygger, Eugene May, til New York Post.

- Min første indskydelse er, at det er sørgeligt, siger en anden borger, Joe Megie, der selv er sort og kalder sig selv for 'black Republican'.  

Avis imod ordet
Redaktøren på avisen WestView er principielt imod, at man omtaler afro-amerikanere som præsidenten med det kontroversielle n-ord.

- De redaktionelle medarbejdere bliver ved med at protestere over brugen af det ord, skriver redaktøren, den 86-årige George Capsis, i en forklaring.

Redaktøren forklarer, at han tillod brugen af ordet i artiklen for 'at chokere og få os til at forstå, at der er mennesker, som tror på og bruger dette uhyrlige ord', skriver chefredaktøren.

Artiklen handler om, at Obama - efter journalist og forfatter James Lincoln Colliers opfattelse -  bliver udsat for had af de mest højreorienterede vælgergrupper, fordi han er sort.

Måske fortryder redaktøren alligevel sin beslutning om at lade en en kommentator-skribent bruge n-ordet.

George Capsis ville i hvert fald ikke svare på kritikken til de lokale medier lørdag amerikansk tid.

0 kommentarer
Vis kommentarer