Så langt gik far for at gøre sin datter til prinsesse

Jeremiah Heaton rejste tværs over Atlanten og gennem en ørken for at plante et flag og erklære sig konge

Jeremiah Heaton (t.h.) rejste gennem en ørken for at erklære sig konge og gøre datteren til en rigtig prinsesse. (Foto: AP)
Jeremiah Heaton (t.h.) rejste gennem en ørken for at erklære sig konge og gøre datteren til en rigtig prinsesse. (Foto: AP)

Det er ikke så lidt en far vil gøre, for at gøre sine børn glade, men Jeremiah Heaton fra Abigdon i Virginia bejler solidt til titlen som Årets Far. I hvert fald for hans syvårige datter Emily, hvis største drøm det var at blive en rigtig prinsesse.

Og det er hun nu blevet.

Hendes far imødekom ønsket ved at rejse til det nordøstlige Afrika, kræve ejerskab til et stykke jord, som ingen rigtig ved, hvem tilhører og udråbe sig selv til konge.

Det lille område, der hedder Bir Tawil, er placeret mellem Sudan og Egypten, der også har har administreret området. Det er dog ikke officielt del af Egypten.

Nu har Jeremiah Heaton plantet sit eget flag i området efter en rejse, der blandt andet bød på 14 timer karavanerejse gennem ørkenen.

 

- Der er smukt. Beduiner rejser rundt i området, men befolkningstallet er i praksis nul, forklarer Jeremiah Heaton, der fik øjnene op for området, da han startede jagten på at gøre sin datter til prinsesse tidligere i år.

- Hen over vinteren havde Emily og jeg leget, og hun har den her besættelse af prinsesser. Hun spurgte mig, sådan helt alvorligt, om hun ville blive en rigtig prinsesse en dag. Jeg svarede, at det ville hun, forklarer Jeremiah Heaton til Bristol Herald Courier.

Mange timers research på nettet for at finde en måde at blive konge på, så datteren kunne blive prinsesse, resulterede i en rejse til Afrika i juni.

Med sig havde han sit eget designede flag, som han fik sat i ørkensandet i Bir Tawil.

Vil søge officiel anerkendelse
- Jeg har tænkt mig at søge officiel anerkendelse af landet, slår Jeremiah Heaton fast.

- Jeg har stor tro på vores krav. Det er fuldstændigt samme proces, som har været benyttet i tusindvis af år. Undtagelsen er, at dette område er taget af kærlighed.

Emily, der allerede nu bliver tiltalt prinsesse af sin familie, har allerede planer for sit nye kongerige. Over for Bristol Herald Courier forklarer hun, at hun først og fremmest vil sikre, at alle børn, der kommer igennem området har mad nok.

I samråd med Emily og hendes to søskende, Justin og Caleb, har Jeremiah Heaton døbt sin land Kingdom of North Sudan.

Om Heaton får held med sit krav vil vise sig. Han er ikke den eneste, der har lagt billet ind.

Tilbage i 2010 tog hans landsmand Kareem Hamdy også ejerskab på området, der er på cirka 2000 kvadratkilometer. Han døbte det United Arab Republic og har af flere gange forsøgt at blive officielt anerkendt af FN.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Hvad er det vildeste du har gjort for at gøre et barn glad?

0 kommentarer
Vis kommentarer