Danskernes Parti: Vi er ikke nazi-hipsters

Danmarks højrenationale parti Danskernes Parti vil ikke kalde sig selv for nipsters

(Foto: Jakob Jørgensen)
(Foto: Jakob Jørgensen)

Nipster-bølgen har ulmet i et par år i Tyskland, der altid er et pejlemærke for, hvor den nynazistiske 'mode' er på vej hen. Nu begynder grupperne at få mere opmærksomhed og deres taktik med at skjule nazismen med modetøj og bløde værdier har også spredt sig til Danmark.

Se også: Heil hipsters: Her er de nye nazister  

Ikke så meget i forhold til beklædningen, men Danskernes Parti er ifølge Chris Holmsted Larsen et klart eksempel på, at højrenationale prøver at pakke deres nazistiske budskab ind i en pænere facade og kombinere racehadet med andre mere spiselige budskaber som for eksempelvis miljø, økologi og dyrerettigheder.

Se også: Valglussing til Danskernes Parti  

Op til Goldman Sachs opkøb af Dong blev der arrangeret en venstreorienteret demonstration mod den amerikanske virksomhed.

Den bølge hægtede Danskernes Parti ifølge forsker i politisk ekstremisme Chris Holmsted Larsen sig også på.

Købt med jødepenge
- Det er meget interessant, fordi for nazisterne, så er Goldman Sachs en del af den jødiske verdenskonspiration. Dong blev, for nu at bruge nazisternes eget obskure sprog, stjålet fra det danske folk og købt med jødepenge. Samtidig kan det jo på overfladen virke som en helt reel demonstration, i tråd med andre, som har protesteret mod salget, siger Chris Holmsted Larsen.

(Foto: Danskernes Parti)
(Foto: Danskernes Parti)
 

- Så der kan man altså se, at den her strategi er slået igennem i Danmark. Daniel Carlsen har jo også et meget tæt samarbejde med de tyske nynazister Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD), og det er jo også indenfor det her parti, at vi ser nipster-tendenserne

- Så der bliver stjålet med arme og ben og hentet inspiration.

At de bliver mere spiselige betyder ikke, at de bliver mere moderate i deres synspunkter, fastslår eksperten.

Se også: TV: Byrådskandidat til Reath: Du burde sendes hjem

 

Hos Danskernes Parti er der skarp afstandtagen til Chris Holmsted Larsens synspunkter og person.

-  Han kalder jo os nazister i forklædning, så vil jeg så kalde ham en leninist i forskerklæder, siger formand i Danskernes Parti, Daniel Carlsen.

Han kan heller ikke se Chris Holmsteds kobling til Goldman Sachs.

- Det betyder ikke noget for os, at firmaet er jødisk. Det der betyder noget er, at det er et udenlandsk firma, der køber Dong. Vi er i det hele taget imod et salg, siger Daniel Carlsen.

Nazist er et skældsord
Han vil hverken betegne Danskernes Parti som nipsters eller nazister.

- Det er fuldstændig ligegyldigt hvilke skældsord, som jeg betragter nazist for at være, folk vælger at kalde os. Vi er et politisk parti, og det er det, siger Daniel Carlsen.

Daniel Carlsen var i mange år et af de toneangivende medlemmer i det danske nazistparti, DNSB. Han meldte sig ud af partiet i 2011.

Se også: Norsk ekspert om Daniel Carlsen: Han minder om Breivik

 

- Jeg har aldrig kaldt mig selv nazist. Det har alle dage været et skældsord. Jeg har kaldt mig nationalsocialist, men jeg har revideret nogle af de tanker, jeg havde den gang, siger partiformanden og tilføjer:

- Min generelle holdning er, at nationalsocialismen på den måde døde i 1945 med det tredje riges fald, så jeg synes, det er et mærkeligt begreb at bruge i dag.

Han vedkender sig heller ikke, at Danskernes Parti skulle gå ind for et racerent arisk Danmark.

-  Vi kæmper for et dansk Danmark. Danskhed er for blandt andet defineret i etnicitet. Det er jo ikke nogen hemmelighed, men at begynde at kalde det racebiologi er for mig at se bare en måde at sværte os til på, siger Daniel Carlsen.

Vil sende ikke-vestlige hjem

I Danskernes  parti går de dog ind for, at Danmark skal tømmes for en bestemt gruppe mennesker.

- Vi vil stoppe den ikke-vestlige indvandring og påbegynde hjemsendelsesproces. Slutresultatet skulle gerne være, at der ikke er nogen ikke-vestlige tilbage med permanent opholdstilladelse i Danmark.

Partiets forståelse af en 'ikke-vestlig' person er ifølge formanden 'en person med ikke-europæisk herkomst'.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen