Politifolk fyret for at være medlemmer af Ku Klux Klan

To amerikanske betjente fyret efter FBI-rapport forbinder dem til KKK

Politistationen i Frutitland Park har tidligere haft problemer med forbindelsen til KKK, da en betjent i 2010 måtte gå af, efter han blev afsløret på billeder i fuldt KKK-kustome. Arkivfoto: TP
Politistationen i Frutitland Park har tidligere haft problemer med forbindelsen til KKK, da en betjent i 2010 måtte gå af, efter han blev afsløret på billeder i fuldt KKK-kustome. Arkivfoto: TP

Borgerne i den lille Florida-flække Fruitland Park omtaler selv deres by som 'The Friendly City'.

Men postulatet er blevet sat alvorligt på prøve efter, at to lokale betjente nu sættes i forbindelse med Ku Klux Klan.

En FBI-rapport, der i sidste uge blev overdraget til de lokale myndigheder hævder, at de to kolleger George Hunnewell og David Borst begge har været medlemmer af The United Northern and Southern Knights Chapter af den højreekstremistiske organisation.

Mens George Hunnewell efter sigende blev fyret i sidste uge, valgte David Borst selv at sige op for ti dage siden.

Ifølge flere lokale medier bunder FBI-rapporten på udtalelser og informationer fra en anden af samme politistations tidligere ansatte - James Elkins, der også mistede sit job som betjent i 2010 efter han blev afsløret i fuldt KKK-kostume på billeder.

Mens David Borst fortsæt nægter at hans medlemskab har hold i virkeligheden, har George Hunnewells kone Ann Hunnewell forklaret, at hun og politi-husbonden blev medlemmer i 2008 som led i en undercover-opgave.

Ann Hunnewell har ifølge ABC-News fortalt, hvordan parret skulle knæle i en stue og fik pudebetræk over hovederne, hvorefter de efter en kort ceremoni blev erklæret medlemmer af den lokale afdeling.

Angiveligt skete ægteparrets optagelse på opfordring fra politistationens daværende chef Mark Isom. Han ønskede at finde ud af, om andre af byens i alt 18 betjente var medlemmer. Hunnewells historie afvises dog i dag pure af den daværende politichef.

Ifølge den nuværende politichef Terry Isaacs er det ikke forbudt at være medlem af klanen men påvirker opfattelsen af politistationens betjente i en forkert retning. 

Området omkring Fruitland Park var tilbage i 1940-1050'erne kendt for KKK's aggressive udøvelse af racistiske aktioner og handlinger.

1 af 2 Politichef Terry Isaacs bakker op om den tidligere politichef, der afviser at have bedt medarbejdere om at gå undercover og melde sig ind i KKK.
2 af 2 Politistationen i Frutitland Park har tidligere haft problemer med forbindelsen til KKK, da en betjent i 2010 måtte gå af, efter han blev afsløret på billeder i fuldt KKK-kustome. Arkivfoto: TP
0 kommentarer
Vis kommentarer