Annonce:
Annonce:

Sådan undgår du tricktyveri

Se her, hvordan du undgår lomme- og tricktyverier

Tryllekunstner og specialist i tricktyveri, Sunny Cagara, demonstrerer i den følgende video, hvordan man kan blive rullet af en tricktyv.
Annonce:
Følg Samfund

Sunny Cagara, der arbejder som magisk entertainer, rådgiver også i, hvordan det er muligt at undgå tricktyveri.

Blandt andet har han et samarbejde med flere politikredse, og står bag hjemmesiden tricktyveri.dk.

I denne video demonstrerer han, hvor let det er at aflede folks opmærksomhed og stjæle, tasker, punge, dankort og smartphones, ligesom han giver gode råd om, hvordan du undgår at blive rullet.

 

Siden 2010 og frem til efteråret 2013 har der været en generel stigning af lomme- og tricktyverier, pinkortafluringer og efterfølgende tyveri af punge og tasker og hævning i pengeautomater.

- Men bl.a. på grund af en målrettet indsats, har vi haft en nedgang i forhold til samme periode sidste år, siger politikommissær Ove Randrup, København Politi.

Annonce:

Fra 1. januar 2010 til 1. september 2010 var der 15.405 tilfælde af lomme - og tricktyverier og pinkortafluringer i København. I same periode i 2013 var tallet steget til 23.376.

- Men tallet er nu for nedadgående, siger Ove Randrup.

 

Varetægtsfængslet
Lørdag blev to rumænere, en mand og en kvinde ved retten på Frederiksberg varetægtsfængslet i 24 dage. De blev fredag anholdt i Børsgade i København på grund af intensiv efterforskning.

To dage tidligere havde de afluret pinkoden hos en ældre kvinde, som hævede penge ved en automat i Danske Bank på Amager. Efterfølgende fulgte de efter hende og forsøgte at stjæle hendes taske i Lybækgade, hvilket imidlertid mislykkedes.

- Fredag stoppede en patruljebil, en rumænsk indregistreret bil, hvor det viste sig, at føreren havde indrejseforbud i Danmark. Han blev anholdt og senere varetægtsfængslet. Med i bilen var to personer, en mand og en kvinde, som vi umiddelbart ikke havde noget på, så de fik lov at gå, siger politikommissær Ove Randrup.

Annonce:

-  I mellemtiden havde tyverigruppen lagt overvågningsfotos ud på politiets interne net af det par, som havde afluret den ældre dame ved Danske Bank onsdag. De to betjente, som tidligere på dagen havde ladet dem gå, genkendte dem nu fra overvågningsvideoen, og tyverigruppen satte så effektivt ind, og fandt dem på gaden i det område, hvor vi havde været i forbindelse med dem tidligere.

- De er nu varetægtsfængslet i 24 dage, siger politikommissær Ove Randrup.

Jeg ser dem hver dag
- Jeg ser disse tricktyve hver eneste dag, og jeg er så rasende, siger Emilie Taeheva, hvis søn ejer Cafe Bjørgs i Vester Voldgade i København.

Sidste år fik hun stjålet cafeens omsætning på 50.000 kroner, samt 3.800 Euro og et armbånd, som var en gave til hendes datter op af sin taske tidligt om morgenen, hvor to mand arbejdede sammen.

- Den ene afledte min opmærksomhed, mens den anden tømte min taske, som var bag disken i cafeen, inden jeg var kommet i banken.

- Jeg oplever tricktyvene hver eneste dag. De stjæler vores flasker, de stjæler vores tæpper fra restauranten, og de stjæler fra gæsterne ved bordene udenfor restauranten. Jeg er meget, meget ked af det.

Annonce:

- En dag kom der tre ’døvstumme’ damer med et skilt. Vi gav dem nogle småmønter for at hjælpe dem, men pludselig så vi lidt derfra, at de stod og talte i telefon. Jeg for hen til dem og tog pengene fra dem og ringede til politiet.

- Jeg er så træt af disse mennesker.

 

Gode råd
Politikommissær Ove Randrup, Københavns Politi, har også en række gode råd til, hvordan man beskytter sig mod tricktyvene.

- Lad være med at efterlade en smartphone på bordet, hvis du er på cafe. Lad være med at flashe dine værdier. Stil tasken mellem dine ben og lad være med at hænge den på stolen. Det samme gælder en herrejakke. Hvis der er mange mennesker er det nemt at sætte sig på stolen bagved og tømme den for værdier.

Annonce:

- Beskyt din pinkode, når du anvender betalingskort i pengeautomater, supermarkeder og billetautomater. Der skal virkelig dækkes af for pinkoden, så man dårligt selv kan se, for ellers risikerer man at få afluret koden og efterfølgende stjålet kortet, der så bliver malket. Og det er vigtigt, at holde tasker og penge tæt til kroppen, hvor der er mange mennesker. Og hvis man har tasken på ryggen, skal der ikke være værdier i den, siger politikommissær Ove Randrup.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: