Nyttejobber blev sat til at rengøre de ansattes biler

- Jeg er enig i, at det er dårlig dømmekraft, lyder det fra den ansvarlige direktør

Følg Samfund

Kommunerne har skullet være kreative for at finde på noget at sætte de arbejdsløse til at lave i de nye, såkaldte nyttejob, men opfindsomheden blev tilsyneladende for stor i Horsens Kommune.

Her fik en person i nyttejob til opgave at rengøre private biler for de ansatte på jobcentret. På det kommunale aktiveringssted på Norgesvej hang der en seddel, hvor personalet kunne skrive sig på, hvis de ønskede at bestille en indvendig overhaling af bilen med støvsuger og klud, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

Enhedslistens byrådsmedlem i Horsens, Betina Steufer, hørte om denne praksis den 7. juni og stillede straks kritiske spørgsmål til forvaltningen. Herefter blev det stoppet.

- Det undrer mig stadig den dag i dag, at der tilsyneladende ikke var en eneste på jobcentret, som tænkte, at det her er grundlæggende galt, og som så reagerede på det. At den slags kan foregå vidner om et efter min mening ret så kynisk menneskesyn, siger Betina Steufer.

Den ansvarlige afdelingsleder på Norgesvej, Per Fjord, henviser til, at det kun er direktøren for området, Peter Sinding Poulsen, der må udtale sig om sagen. Peter Sinding Poulsen bekræfter, at én eller to personer i nyttejob i en periode på omkring en måned rengjorde omkring 12 medarbejderes private biler. Han siger, at han ikke selv havde nogen viden om denne praksis, fordi ideen var opstået ude på jobcentrets afdeling på Norgesvej.

- Jeg er helt enig i, at det er dårlig dømmekraft at etablere tilbuddet, og jeg kan ikke forstå, hvad de har tænkt på, siger Peter Sinding Poulsen, der straks hans hørte om denne form for aktivering, gav ledelsen besked på at stoppe det.

Jyllands-Posten har talt med en medarbejder på stedet, der fortæller, at sedlen, hvor man kunne bestille en rengøring, var fyldt med tilmeldinger. Hverken hos fagforbundet FOA eller 3F kender man til lignende eksempler på, at arbejdsløse i nyttejob er blevet sat til at yde privat service til kommunale medarbejdere.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller