Ny farlig dille: Unge sætter ild til sig selv

Den nye internet-dille har allerede kostet en 15-årig dreng livet

Ny farlig dille: Unge sætter ild til sig selv

Det sker med jævne mellemrum, at mere eller mindre farlige internet-diller breder sig på de sociale medier.

Tidligere har det været såkaldte badenomineringer, hvor deltagerne filmes, mens de springer i vandet, og før da de meget omdiskuterede 'Neknominations', hvor man bunder alkohol af enhver art på de skørest mulige steder. Begge trends har i flere tilfælde sendt folk til enten lapning eller udpumpning på skadestuen.

En helt tredje, ny dille på de sociale medier får dog alligevel de forudgående til at blegne i sammenligning.

Den går under navnet #Firechallenge, og handler ganske enkelt om at smøre sig ind i brandbar væske, sætte ild til sig selv, optage det på video, og dele det på internettet.

Jep, du læste rigtigt.

Ny dille: Burnout-nomination

Videoerne, hvor overvejende unge mennesker sætter ild til sig selv, spreder sig i øjeblikket som en steppebrand. Således giver en Youtube-søgning på 'fire challenge' giver over 1,6 millioner resultater.

Se et udpluk af forskellige #Firechallenge-videoer over artiklen

Livsfarlig ny drikkeleg breder sig på nettet

Ét dødstilfælde indtil videre
Det er indlysende, at det kan gå grueligt galt, hvis man prøver at sætte ild til sig selv, og udførelsen har også allerede krævet flere ofre. En 15-årig amerikansk dreng fra Kentucky fik således andengradsforbrændinger, da han skulle prøve udfordringen, beretter CBS Cleveland.

Helt galt gik det for en anden 15-årig, der mistede livet på grund af de brandsår, han sig pådrog sig under akten, skriver onlinemediet Newsnerd. Han havde ikke vand i nærheden til at slukke ilden, og vennerne kæmpede derfor en forgæves kamp mod flammerne.

TV: Derfor skal du ikke bruge benzin på grillen

I USA er politiet allerede gået i krig mod den nye, livsfarlige dille. Her advarer man mod farerne ved at sætte ild til sig selv, og opfordrer folk til ikke at dele videoerne på sociale medier.

Også Facebook har taget kampen op og sletter alle videoer med hashtagget #Firechallenge.