Kvinder i patter- og latterprotest

Tyrkisk vicepremierminister vil forbyde kvindelatter: Her er kvindernes svar

Didern fra den tyrkiske afdeling af den internationale feministgruppe Femen protesterer mod vicepremierministerens ønske om at skrue ned for kvindelatter. (Foto: Twitter)
Didern fra den tyrkiske afdeling af den internationale feministgruppe Femen protesterer mod vicepremierministerens ønske om at skrue ned for kvindelatter. (Foto: Twitter)

'Vi griner af dig, mand'.

Sådan lyder bare en af en række tyrkiske kvinders reaktioner på den tyrkiske vicepremierminister Bülent Arincs forslag om at forbyde kvindelatter i det offentlige rum.

Protesterne fylder i de sociale medier, som bugner med billeder af skraldgrinende kvinder.

- Latter er uforenelig med dyd, sagde vicepremierministeren, som er en af medstifterne af det regerende islamistiske Retfærdigheds- og Udviklingsparti (AKP), forleden i en tale om det moderne samfunds moralske forfald.

Det indflydelsesrige medlem af premierminister Recep Tayyip Erdogans regering anser tilsyneladende mestendels kvinders munterhed som et problem:

- Hvor er vores piger, som rødmer let, bøjer hovedet og vender blikket væk, når vi ser på deres ansigter, og dermed bliver et symbol på kyskhed, spørger vicepremierministeren.

Der er ikke megen kyskhed over protesterne på eksempelvis Twitter, hvor en række lattermilde kvinder - både tyrkiske og andre solidariske kvinder af andre nationaliteter - i stedet for at give Bülent Arinc fingeren, viser ham deres flotte bryster.

Aktionen bakkes op af den internationale feministgruppe Femen, som er kendt for en stribe provokerende aktioner i en række lande.

Premierminister Erdogans AKP beskyldes af kritikere for at forsøge at bryde med Tyrkiets tradition for en streng adskillelse af religion og politik.

Arinc var i sin tale også inde på, at tv-shows fører til sexafhængighed blandt unge, ligesom han generelt frygter tilbagegangen i samfundet.

Modgiften er ifølge politikeren læsning af koranen, hvilket gælder både kvinder og mænd.

D'herrer får også et par ord med på vejen i talen, hvor vicepremierministeren understreger, at mænd bør forblive tro mod deres koner.

Det er ifølge politikeren tilsyneladende nemmere, hvis kvinder dæmper latteren i det offentlige rum og skruer ned for deres 'tiltrækningskraft'.

På de sociale medier er latterforbuddet hurtigt blevet helt til grin.

Tusinder af kvinder i hele Tyrkiet har ikke holdt sig tilbage med at gøre nar af vicepremierministeren med latter-billeder garneret med hashtaggene #kahkaha (latter, red.) og #drenkahkaha (modstand, latter, red.)

Protestaktionen bakkes op af den internationale feministgruppe Femen, som er kendt for en række provokerende aktioner i en række lande.

Oppositionspolitikeren Ekmeleddin Ihsanoglu har ligeledes proklameret på Twitter, at:

'Vi har brug for at høre kvinders glade latter.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere