Mange forældre vil gps-overvåge børn

4 af 10 forældre synes, at det er en god idé, at forældre kan følge deres børns færden via apps til mobiltelefoner

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

Et klik på en knap, og forældrene ved til hver en tid, hvor barnet er.

Den idé er tiltalende for en stor gruppe af forældre, viser en rundspørge, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Jyllands-Posten blandt forældre til børn på 0-15 år.

40 pct. af forældrene svarer, at det er en god idé, at forældre kan følge deres børns færden via apps til mobiltelefoner. Knap hver tredje forælder svarer, at de selv kan finde på at installere sådan en app for at holde øje med barnets færden.

Det har tidligere været fremme, at flere tusinde forældre har downloadet de omdiskuterede apps. Men det kommer bag på eksperterne, at så mange forældre kan finde på at overvåge deres børn på den måde.

- Det, synes jeg, er forkasteligt. Børn har jo også ret til et privatliv, siger Grethe Kragh-Müller, børneforsker og lektor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet.

Hun mener, at det kan skade børn at være under den form for overvågning fra deres forældre og får opbakning af psykolog og familieterapeut Ulla Dyrløv, som kalder resultatet af rundspørgen for meget ubehageligt.

Allan Westerling, familieforsker og lektor ved RUC, mener, at forældrenes ønske om at overvåge deres børn kommer i forlængelse af en samfundsudvikling, hvor forældre ofte alligevel på andre måder er involveret i en form for overvågning af deres børns liv.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter