TV: Her stopper politiet splitternøgen Uwe Max

Performance-kunstneren Uwe Max Jensen lavede torsdag eftermiddag en nøgen-happening i Viborg, men han endte med at blive ført bort af politiet. Se video

Se Uwe Max Jensen blive stoppet af politiet. (Video: Claus Bonnerup)

Torsdag eftermiddag kunne beboerne i Viborg se den danske performance-kunstner Uwe Max Jensen vade splitternøgen gennem byen.

Det er ikke første gang, Uwe Max forarger i byen. Tidligere har han stået på hovedet op ad domkirkens dyre bronzedør.

Se også: Vild forargelse: Stiller sig nøgen op ad kirkedør  

Torsdagens nøgen-seance var en happening kaldet 'Black white christian muslim united', som ifølge en pressemeddelelse havde 'til formål at lade to mennesker med forskellig hudfarve og religiøs baggrund mødes i en gensidig forbrødring, nøgne og ydmyge under guds åsyn'.

- Jeg synes, at det var en nærmest poetisk ide, siger Uwe Max Jensen torsdag aften til Ekstra Bladet.

Sort kønsorgan
Efter planen skulle Uwe Max Jensen og somalieren Abdikarim gå hånd i hånd gennem den jyske bys gader. Uwe Max Jensen skulle bære et eksemplar af biblen, og Abdikarim skulle bære et eksemplar af koranen.

Abdikarim dukkede dog ikke op, så performance-kunsteren måtte foretage projektet på egen hånd.

- Derfor blev happeningen som udgangspunkt noget andet end planlagt, så jeg blev nødt til at improvisere, forklarer den 42-årige kunstner.

Uwe Max Jensen slendrede hen til Viborg Domkirke, hvor han satte sig ned foran indgangen og malede sit ansigt samt sit mandlige kønsorgan sort.

Efter planen skulle han derefter være gået tilbage med koranen i hænderne.

Stoppet af politiet
Optrinnet fik dog en brat afslutning, da politiet kom og førte en tydeligt utilfreds Uwe Max Jensen bort.

Ifølge vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi bliver Uwe Max Jensen sigtet efter ordensbekendtgørelsens paragraf 3, stk 2 om uanstændig opførsel, og han kan derfor risikere en bødestraf for sin happening.

Nag til politiet bærer kunstneren efterfølgende ikke noget af.

- De passer jo bare deres arbejde. Jeg prøvede dog at glide forbi betjentene, da de kom, men de greb fat i min arm, lyder det fra den kontroversielle kunstner, der på trods af den tidlige afslutning betragter sin nøgen-happening som en succes:

- Jeg fik jo gennemført halvdelen, hvor andre måske havde valgt at aflyse, nu hvor den oprindelige plan ikke kunne lade sig gøre.

Torsdagens oplevelse i Viborg afskrækker ikke Uwe Max fra at vende tilbage til byen:

- Jeg er blevet hooked på at komme tilbage til Viborg. Folk i byen virker meget bornerte og borgerlige, og det virker som en rød klud i hovedet på mig.

 

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere