Annonce:
Annonce:

Måling: Indvandrere anerkender ikke danske værdier

Omkring halvdelen af danskerne mener, at indvandreres forhold til danske værdier er afgørende

Annonce:
Følg Samfund

Omkostninger for samfundet og kriminalitet spiller en mindre rolle, når danskerne skal vurdere, hvad de ser som den største udfordring ved indvandringen.

Derimod er forholdet til danske værdier den helt afgørende faktor, viser en meningsmåling, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

Lidt over halvdelen - 50,3 procent - svarer, at den største udfordring er, at indvandrere ikke anerkender danske værdier.

Til sammenligning svarer kun 12 procent, at indvandrerne koster samfundet dyrt. Fire procent siger, at de ikke kan få øje på nogen udfordringer, skriver Jyllands-Posten.

988 repræsentativt udvalgte danskere har deltaget i undersøgelsen.

Flere forskere peger imidlertid på, at der ikke findes aktuelle undersøgelser, som kan be- eller afkræfte billedet af, at indvandrere ikke anerkender danske værdier. Samtidig bliver begrebet "danske værdier" opfattet subjektivt.

- Uanset hvad er det interessant at se, at danske værdier og dermed værdidebatten fylder så meget i denne meningsmåling. Det kunne pege på, at emnet også fortsat kan få en central placering i den politiske debat, siger professor i sociologi Peter Gundelach fra Københavns Universitet, der tidligere har forsket i danskernes værdier, til avisen.

Integrationsminister Manu Sareen (R) er ikke just overrasket over målingens resultat.

- Faktum er, at der er nogle indvandrerfamilier, som lever meget parallelt, og som har meget svært ved at respektere og efterleve de værdier, som flertallet lever efter. Det skal vi selvfølgelig fortsætte med at gøre noget ved, siger han til Jyllands-Posten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: