Vigtig viden: Hvad er den perfekte ost til din pizza?

De fleste kan blive enige om, at osten på pizzaen er temmelig vigtig. Men hvad er den allerbedste ost at bruge som pizzatopping? Få svaret her

Foto:(Colourbox)
Foto:(Colourbox)

Godt vi har forskningen, som kan gøre verden bedre.

En amerikansk forsker har nu undersøgt, hvor egnede forskellige typer oste er som topping på din pizza, skriver Videnskab.dk, hvor du læse svaret og om mange andre – og meget vigtige – gakkede forskningsprojekter .

Og hvad er så den bedste ost at poppe på pizzaen?

Læs også på Videnskab.dk:  Derfor viser Jesus sig i din pizza

Osten på din pizza skal, ifølge forskerne, helst være ligge som et gyldenbrunt let ristet lag med en boblende overflade med lidt olieglinsende huller imellem.

Forskeren ph.d. James Bryony fra University of Auckland i New Zealand evaluerede blandt andre oste som mozzarella, cheddar, emmental og gruyeres evne til at skabe en sådan overflade.

Læs også på Videnskab.dk: Forskere: Sæd bliver bedre af valnødder

Hos cheddarosten fremkom der ingen boblende overflade, fordi osten simpelthen ikke er elastisk nok. Gruyere-oste bliver mindre gyldenbrune, fordi de ikke indeholder nok olie, og emmental-oste bliver næsten slet ikke brune.

Derfor er det, ifølge forskeren, vigtigt at kombinere disse oste med en mozzarella-ost, hvis man altså ønsker en gyldenbrun boblende overflade på sin pizza.

Læs også på Videnskab.dk:

Hvorfor brænder stærk mad mere, når jeg drikker vand?

Derfor er robotter og klovne så uhyggelige