Søren og Eddy kræver million-erstatning

Eks-gidsler føler sig krænket over mediedækning

De to tidligere gidsler Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez har nu via en advokat og deres fagforening Søfartens Ledere fremsat et erstatningskrav mod Ekstra Bladet og TV2 om en godtgørelse på samlet 2 mio. kroner, fordi de føler sig krænket af de to mediers dækning af sagen.

Se også: De løber fra ansvaret

Kravet kommer i forlængelse af Pressenævnets kendelse fra december sidste år. Her blev slået fast, at det var i orden, medierne dækkede sagen, fordi den havde en klar samfundsmæssig interesse, men at Ekstra Bladet var gået for vidt i brugen af billeder under fangenskabet og i beskrivelsen af personlige forhold.

Søren, Eddy og fire fillipinske sømænd nåede at sidde fanget hos somaliske pirater i over 2 år, hvilket er det absolut længste vestlige søfolk har været taget som gidsler.

Se også: Eks-gidsel: Straf mine bødler

Ekstra Bladet valgte at gå ind i sagen efter 536 dage. På det tidspunkt havde besætningen fra MV Leopard siddet over 400 dage mere end gennemsnittet for, hvornår tidligere kaprede handelsskibe med vesterlandske ejere er blevet købt fri af somaliske pirater eller befriet ved en militæraktion.

Se også: Fatale fejl: Gidselforhandler kritiserer Shipcraft

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen: 

- På Ekstra Bladet er vi kede af, at de to tidligere gidsler Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez føler sig krænket af os. Ekstra Bladet fik en meget hård kritik i Pressenævnet for vores dækning og vi begik bestemt også fejl undervejs. 

- Men Pressenævnet understregede også, at sagen naturligvis har væsentlig samfundsmæssig interesse, men de fandt, at vi gik for tæt på gidslerne.  Jeg kan sådan set godt forstå, at Søren og Eddy ikke har kunnet modstå fristelsen til at gå efter en erstatning. Hvis din fagforening kom og fortalte dig, at du kunne få en halv million ville du så sige nej ? Men jeg har ingen respekt for de rådgivere, der bare forsøger at sende aben videre, og fuldstændig udokumenteret påstår, at vi var ligeglade med gidslerne og bare var ude på at sælge aviser, siger han.

Ekstra Bladet vil i den kommende tid tage stilling, hvordan man vil forholde sig til erstatningskravet. 

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere