Værnepligtige rygere bliver ydmyget af befalingsmænd

Rygere i værnepligt bliver behandlet dårligt, når de tager sig en smøg

De danske værnepligtige skal stå på ét ben, stå i en vandpyt eller ligge ned med knæene over hovedhøjde. I hvert fald hvis de vil ryge en smøg.

Et referat fra Værnepligtsrådet viser, at rygerne bliver ydmyget af deres befalingsmænd, når de giver efter for trangen til at ryge en cigaret, skriver metroxpress.

Det bekræftes samtidig af Andreas Søndergaard Holt fra rådet under Forsvarskommandoen.

- På det seneste værnepligtshold opdagede vi en række episoder på flere kaserner omhandlende dårlig behandling af rygere. Nogle skulle stå på et ben, mens de røg, siger han til avisen.

Ifølge Værnepligtsrådet har Forsvarets Personeltjeneste indskærpet, at værnepligtige, som ryger, skal have samme rettigheder som alle andre i forsvaret. Alligevel er der dukket en ny sag op på en jysk kaserne, hvor værnepligtige med rygepauser på fem minutter er blevet bedt om at gå 500 meter væk.

Forsvarskommandoen vil nu tage sagen op nok en gang.

- Sådan opfører man sig ikke i en moderne virksomhed. Det er simpelthen uacceptabelt. Vi ser helst, at folk ikke ryger. Men er man ryger, så skal man behandles ordentligt, siger oberst Peter Wass til metroxpress.

Også Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, vil have taget sagen op.

For 10 år siden indførte forsvaret en antimobbelov efter en række sager om groteske optagelsesritualer, som værnepligtige skulle igennem på landets kaserner. Reglerne kom efter tv-klip fra Grønnedal-kasernen i Grønland, hvor værnepligtige med ledelsens viden måtte gennem ydmygelser med bræk og urin.

0 kommentarer
Vis kommentarer