Guldregn over Danmark: De elsker skybruddet

Rejsebranchen, indkøbscentrene og slamsugerne har ikke haft nogen dårlig weekend

Stig Elling, Kongelundens Slamsugerservice og Field's er blandt de, der har haft øget omsætning i den netop overståede weekend. (Collage: Maj Lomholt Schubert/Field's/Kongelundens Slamsugerservice)
Stig Elling, Kongelundens Slamsugerservice og Field's er blandt de, der har haft øget omsætning i den netop overståede weekend. (Collage: Maj Lomholt Schubert/Field's/Kongelundens Slamsugerservice)

Mens de fleste af os har bandet regnen langt væk - i særdeleshed de af os, der har siddet i trafikkø, ventet forgæves på et tog eller har kælderen fuld af vand - så er der skam de danskere, der har meget svært ved at begræde situationen.

Blandt disse er naturligvis Star Tour-bossen Stig Elling, der lever af at sende flest muligt danskere ud af landet.

- Vi har haft meget travlt i weekenden. Uvejret har nok givet en snert af, at man godt kunne tænke sig at komme væk fra det her, men det er svært at sige præcis, hvad effekten har været.

Rejsedirektøren oplyser, at der generelt er en stigning i salget på mellem 25 og 35 procent, når der er dårligt vejr.

Se også: Myldretid fra helvede: Så slem bliver din mandag morgen

- Regnvejr er godt chartervejr. Og nu har vi jo haft en god sommer, så tiden er inde til, at vi får lidt ...øh inspiration til at tage ud at rejse.

- Personligt er jeg skam ked af, at vi får sådan et vejr, for det er jo sund for de mennesker, det går ud over. Men for branchen er det ikke nogen negativ historie, lyder det fra Elling.

Se også: Ingeniør: Dyre skybrudsveje tjener sig selv ind

Hos Kongelundens Slamslugerservice på Amager har der også været særligt mange henvendelser.

- Telefonen har ringet uafbrudt hele weekenden fra klokken fem om morgenen og lige indtil, jeg slukkede for den. Jeg havde ikke mandskab nok fra morgenstunden, men jeg kaldte to mand ekstra ind, som heldigvis kunne komme, siger slamsuger-direktør Jacob Rasmussen til Ekstra Bladet.

- Det har kastet tre gange så mange opgaver af sig som en normal weekend. Vi er altid glade, når vi får den slags regn. Det passer lige til vores branche. Og vi tjekker naturligvis også vejrudsigten og gør klar i god tid.

Se også: Se de vilde billeder fra skybruddet

Der grædes også kun tørre tårer over regnvejret i landets største shoppingcenter Field's, der ligger i Ørestaden.

- Du kan sagtens sige, at vi har haft en god weekend. For når det regner, som det har gjort denne weekend, så søger kunderne indendøre, siger Center Manager Lotte Eiskjær Andersen til Ekstra Bladet.

- Kunderne vælger typisk at sige, at når det regner, som det har gjort, så skal vi ind et sted, hvor det er nemt. Vi er et stort regionalt center og er derfor ikke ekstremt vejrfølsomme, men det er klart, at vi kan mærke det, ligesom det også er tilfældet omkring de første dage, når man skal på stranden, lyder det.

0 kommentarer
Vis kommentarer