Smidt ud af natklub: I er for gamle

Duer ikke væk: Helt selskab smidt ud af københavnsk diskotek

Seks personer blev smidt ud fra natklubben Hive. På billedet ses de fem. Det er journalist Janus Spøhr, Trine Prüser, Nicolai Prüser, Eline Frederiksen, og Mathilde Prüser. FOTO:Henning Hjorth
Seks personer blev smidt ud fra natklubben Hive. På billedet ses de fem. Det er journalist Janus Spøhr, Trine Prüser, Nicolai Prüser, Eline Frederiksen, og Mathilde Prüser. FOTO:Henning Hjorth

Det skulle have været en festlig aften, men allerede inden den rigtig var begyndt, blev den 24-årige journalist Janus Spøhr og fem andre bedt om at forlade en af københavns hotteste natklubber, Hive, der ligger i Skindergade i det indre København.

– Vi fik at vide, at vi ikke passede ind, fordi flere i gruppen var for gamle og derfor ødelagde klubbens ry, siger Janus Spøhr.

Han er frustreret over den behandling, de blev udsat for på Hive, da promoteren Bob Hongsa bad dem gå. Og Janus Spøhr mener ikke, det kan være lovligt at smide folk ud med den begrundelse.

Se også: Afvist på grund af grimhed: Har fået spydige blikke og klap

 

– Jeg var i byen med min familie. Vi var min storebror på 40, hans datter på 18, min søster og hendes veninde, der begge er 39, samt en anden pige fra familien, der er 25.

– Fordi aldersspredningen var fra 18-40 år, besluttede vi os for at gå på forskellige barer, bl.a. The Irish Pub og Hive, så der var lidt for os alle, siger han.

Det var Janus Spøhrs 18-årige niece, der gerne ville på Hive.

– Vi ankom lidt før klokken 23. Vi kom gratis ind og fik en gratis drink. Derefter købte vi seks drinks, som vi stod og nød, da Bob Hongsa henvendte sig til os og bad os gå, fordi vi var for gamle. Vi valgte at forlade stedet og lod vores drinks stå. Det er utrolig frustrerende, at man gør forskel på folk på grund af alder, siger Janus Spøhr, som var på Hive for første gang.

Se også: Diskoteker optager din fuldemandssnak i døren

– Det virker, som om de prøver at være noget specielt, hvor det åbenbart kun er særligt udvalgte, der må komme. Vi var blevet lukket ind og havde fået noget at drikke og havde også selv købt drinks. Så er det arrogant at gå hen til sine kunder og bede dem gå, fordi vi åbenbart ikke passede ind.

– Og det var ikke, fordi I var fulde og ikke opførte jer ordentligt?

– Nej, der er et stort mainroom, og vi stod helt stille og roligt og snakkede og drak vores drinks. Så det var meget fredsommeligt. Vi kom ind 22.45 og blev smidt ud 23.15. 

– Du kan da ikke have været for gammel?

– Bob Hongsa, som jeg havde indtryk af var en af ejerne af stedet, henvendte sig til min niece og spurgte, hvorfor vi var i byen sammen, og sagde, at vi skulle gå, fordi det ødelagde hans og klubbens ry, at vi var der. Det undrede også mig. Sådan kan man altså ikke behandle sine gæster. Derfor skal historien også ud, siger Janus Spøhr.

Se også: Får erstatning efter at have set strip

Natklubben Hives ejere lægger sig fladt ned og beklager den behandling, Janus Spøhr og hans familie fredag aften fik af stedets promotor, Bob Hongsa.

– Det er helt klart en fejl fra promoterens side at bede gæsterne om at gå. Episoden repræsenterer ikke klubbens politik. Vi beklager episoden meget – og det samme gør promoteren, der er ked af sin opførsel, skriver Frederik Mygind, managing partner i Hive, i en mail til Ekstra Bladet.

Se også: Dom: Trendy natklub snød mænd med stiletfidus

Ekstra Bladet sendte derefter et opfølgende spørgsmål: 

– Giver episoden anledning til en form for kompensation til de seks gæster, som fik ødelagt en god aften i byen og netop havde købt seks drinks, som de måtte efterlade?

– Vi vil naturligvis gerne refundere de købte drinks, var svaret fra Frederik Mygind.

Ekstra Bladet har også forsøgt at få en kommentar fra promoteren Bob Hongsa, men han er ikke vendt tilbage.

0 kommentarer
Vis kommentarer